Connect with us

Externe

Femeia luată ostatică în gara din Koln a fost eliberată, iar agresorul, grav rănit

Poliţia germană a fost chemată luni să intervină într-o „situaţie cu ostatici” în apropiere de principala gară din Koln (vest), informează dpa şi Reuters.

UPDATE 17:00

Poliţia germană a anunţat luni după-amiază că l-a capturat pe autorul sechestrării unei femei în gara din Koln, în urma unui asalt în timpul căruia autorul a fost grav rănit, fără să ofere precizări cu privire la motivaţiile agresorului, informează AFP şi Reuters.

‘Suspectul este sub controlul nostru’, a indicat poliţia locală pe contul său de Twitter. ‘El a fost grav rănit în timpul intervenţiei, iar echipele de salvare încearcă acum să-l resusciteze’, se menţionează în postare.

Potrivit forţelor de ordine, o tânără femeie a fost uşor rănită de către agresor şi primeşte în prezent îngrijiri medicale.

Potrivit martorilor, bărbatul ‘a dat năvală într-o farmacie şi a luat ostatică o femeie’, a indicat un purtător al poliţiei din Koln.

UPDATE 16.20: Poliția germană a luat legătura cu bărbatul care a luat ostatică o femeie în stația principală din Koln, informează AP.

Știre inițială:

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a indicat că „se crede că o femeie a fost luată ostatică ori la McDonald’s, ori la o farmacie din apropiere”, menţionând că nu se cunosc deocamdată alte detalii.

Potrivit poliției germane, incidentul a izbucnit luni în jurul orei locale 12.45, când stația a fost evacuată și izolată, în urma acestui incident.

Citește și: Luare de ostatici în Franța! Forțele de securitate au intervenit de urgență

„Ținem legătura cu bărbatul. Trebuie să aflăm ce vrea, care sunt solicitările sale și dacă deține o armă. Facem tot ce putem ca să scoatem ostatica de acolo în siguranță”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției, Christoph Gilles.

Potrivit revistei Focus, lângă gara din Koln ar fi fost trase mai multe focuri de armă. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei a afirmat însă că nu există informaţii că s-ar fi deschis focul.

Într-un mesaj pe Twitter, poliţia a precizat că se ocupă de „clarificarea situaţiei” şi a cerut publicului să evite zona din apropierea pieţei Breslauer din oraş.

Nivelul de alertă se menţine ridicat în Germania, la aproape doi ani după atentatul din piaţa de Crăciun de la Berlin soldat cu 11 morţi, revendicat de Statul Islamic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top