Connect with us
Ambasada Rusiei de la Kiev a fost atacată cu petarde înainte de alegerile legislative

Externe

Ambasada Rusiei de la Kiev a fost atacată cu petarde înainte de alegerile legislative

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat sâmbătă dimineaţă că analizează mai multe relatări media, potrivit cărora până la 20 de suspecţi ucraineni neidentificaţi au atacat clădirea ambasadei ruse de la Kiev cu petarde şi artificii. Atacul are loc în contextul alegerilor legislative ruse, care vor avea loc în acest weekend inclusiv în disputata peninsulă Crimeea, transmit TASS şi Sputnik, scrie news.ro.

”Informaţiile sunt verificate”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Presa ucraineană a relatat sâmbătă dimineaţă că până la 20 de suspecţi neidentificaţi au aruncat cu petarde în ambasada rusă de la Kiev, deşi clădirea nu a fost avariată în incident.

De asemenea, niciun poliţist ucrainean nu a intervenit la faţa locului.

Între timp, prim-ministrul ucrainean a confirmat atacul asupra ambasadei ruse, precizând că actele de huliganism sunt inacceptabile în Kiev.

”În ceea ce priveşte ambasada rusă, ştim că acesta este un act de huliganism. Însă este inadmisibil, pentru că capitala ucraineană ar trebui să stabilească un model diferit de cultură. Cred că este un incident minor, care nu are nevoie de comentarii”, a declarat premierul Volodîmîr Hroisman.

Anterior, autorităţile ucrainene au susţinut că nu pot garanta securitatea misiunii diplomatice ruse în timpul alegerilor pentru Dumă. Însă, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a răspuns că autorităţile ucrainene au obligaţia de a asigura securitatea misiunii diplomatice potrivit Convenţiei de la Viena a Relaţiilor Diplomatice.

Aproape 110 milioane de alegători sunt chemaţi la urne în scrutinul legislativ de duminică, pentru ai alege pe cei 450 de membri ai Dumei de Stat, dominată în prezent de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

Alegerile legislative vor avea loc inclusiv în peninsula anexată Crimeea, în ciuda protestelor lansate de partea ucraineană, care a ameninţat că nu va permite deschiderea de urme pe teritoriul Ucrainei. Însă, Kremlinul a precizat că secţiile vor funcţiona în misiunile diplomatice ruse, întrucât autorităţile ucrainene nu au drept de a interzice dreptul de vot cetăţenilor ruşi.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top