Connect with us
Arabia Saudită, atac AERIAN asupra palatului prezidențial din Yemen. 6 persoane au murit

Externe

Arabia Saudită, atac AERIAN asupra palatului prezidențial din Yemen. 6 persoane au murit

Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat luni palatul prezidenţial din centrul capitalei Yemenului, Sanaa, controlată de rebelii houthi. 6 persoane au murit în urma atacului aerian.

Pentru moment nu există nicio confirmare din partea coaliţiei arabe, intrată în războiul din Yemen în 2015 pentru a-i învinge pe rebelii houthi care au cucerit zone importante din ţară, au preluat controlul capitalei şi au forţat guvernul să plece în exil.

Două lovituri aeriene au lovit palatul, precum şi case şi afaceri în apropiere de districtul Tahrir din centrul oraşului, a precizat agenţia SABA.

Postul de televiziune Sky News Arabia, cu sediul în Abu Dhabi, a afirmat că doi lideri houthi, între care şi Mohammed Ali al-Houthi, şeful comitetului revoluţionar suprem al grupului, se aflau în palat în momentul loviturilor aeriene, însă nu a a precizat ce s-a întâmplat cu ei.

Televiziunea Al Masirah controlată de rebelii houthi a anunţat că cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite în bombardamente.

Citește și: 30 de copii au fost ucişi într-o şcoală în aprilie într-un atac al forţei aeriene afgane în Kunduz

Arabia Saudită şi aliaţii săi acuză rivalul lor Iranul că îi înarmează şi îi susţine pe rebelii houthi – o acuzaţie respinsă atât de grupul armat, cât şi de Teheran.

Rebelii houthi susţin că luptă pentru suveranitatea Yemenului împotriva unui complot susţinut de Occident care vizează preluarea controlului ţării.

Te-ar putea interesa și: Atac în Irak. Cel puțin 21 de persoane au murit, iar 110 au fost rănite

Cel puțin 21 persoane au murit și alte 110 au fost rănite pe 2 mai, în urma unui atac în Irak. Mai mulți militanți au deschis marți focul asupra unor civili irakieni neînarmați.

Forţele de securitate cercetează zona Tarmiya, unde a avut loc atacul, a arătat armata, într-un comunicat care nu a specificat numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa.

„Forţele de securitate au oprit banda teroristă”, a indicat armata mai târziu, într-un al doilea comunicat.

Nu este pentru moment clar câte persoane au fost ucise, media locală de ştiri menţionând un bilanţ cuprins între cinci şi 20. Un martor a declarat pentru Reuters că 16 oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi. Citește continuarea AICI.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top