Connect with us
Atac armat în SUA, la sediul ziarului Capital Gazette din Annapolis. Zeci de victime

Externe

Atac armat în SUA, la sediul ziarului Capital Gazette din Annapolis. 5 persoane au murit

Un atac armat a avut loc în SUA la sediul ziarului Capital Gazette din Annapolis, statul Maryland. Un prim bilanț al tragediei indică 4 morți și 20 de răniți.

UPDATE: 09.00.

Atacul armat care a făcut joi cinci morţi la sediul unui jurnal din Annapolis, în Maryland (estul Statelor Unite), este un „atac ţintit”, a declarat Bill Krampf, un responsabil al poliţiei locale. Presupusul autor este în vârstă de circa 40 de ani şi locuieşte în acest stat de pe Coasta de Est, potrivit autorităţilor.

„Nu pot confirma dacă el cunoştea angajaţii ori pur şi simplu a vizat compania în general”, a adăugat Bill Krampf, precizând că, deocamdată, nu poate dezvălui identitatea acestuia.

Un schimb de focuri s-a soldat cu mai mulţi morţi la sediul unui jurnal din Annapolis, capitala statului Maryland, în apropiere de Washington, au informat joi media americane, transmite AFP.

Autoritatea însărcinată cu controlul armelor de foc (ATF) „răspunde la un atac armat la sediul Capital Gazette, în Annapolis”, a scris pe contul său de Twitter agenţia respectivă.

Atacul armat care a făcut, de asemenea, mai mulţi răniţi, a avut loc în redacţia acestui jurnal, potrivit presei americane.

Polițiștii au anunțat că au în custodie un suspect. Ei mai spun că nu au motive să considere că este vorba despre un atac terorist.

Unul dintre reporterii de la gazetă a mărturisit că mai mulți oameni au fost împușcați, în timp ce reprezentanții poliției locale nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor cu privire la victime, spunând doar că este vorba de un „atacator activ”.

Un martor care lucrează pentru publicație a declarat că un atacator atras mai multe focuri de armă printr-o ușă de sticlă, iar „mai mulți angajați” au fost împușcați, informează și BBC. Conform informațiilor publicate de Fox News, care îl citează pe șeriful din oraș, un suspect a fost capturat de polițiști.

Mai multe atacuri armate au avut loc în ultima vreme în SUA, unele în unități de învățământ.

Citește și: Atac armat în New Jersey pe 17 iunie. Un bărbat a deschis focul la un festival de arte

Citește și: Atac armat în Dallas. Mai multe persoane au fost împușcate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top