Connect with us

Externe

Atac în Irak. Cel puțin 21 de persoane au murit, iar 110 au fost rănite

Cel puțin 21 persoane au murit și alte 110 au fost rănite, în urma unui atac în Irak. Mai mulți militanți au deschis marți focul asupra unor civili irakieni neînarmați.

Forţele de securitate cercetează zona Tarmiya, unde a avut loc atacul, a arătat armata, într-un comunicat care nu a specificat numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa.

„Forţele de securitate au oprit banda teroristă”, a indicat armata mai târziu, într-un al doilea comunicat.

Nu este pentru moment clar câte persoane au fost ucise, media locală de ştiri menţionând un bilanţ cuprins între cinci şi 20. Un martor a declarat pentru Reuters că 16 oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi.

Irakul a proclamat în decembrie victoria asupra grupării Stat Islamic, care în 2014 preluase controlul aproape asupra unei treimi din teritoriul irakian. Totuşi, gruparea continuă să efectueze atacuri şi atentate în Bagdad şi alte părţi ale Irakului.

Pe 30 aprilie, peste 20 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în urma unui grav atac terorist în Afghanistan.

Citește și: Atac în Pakistan. 6 polițiști au fost uciși în atacuri separate

UPDATE: Bilanțul atentatului a fost actualizat. Se vorbește despre cel puțin 21 de morți și 110 răniți. Între timp, un alt atac s-a produs în zona Kandahar.

Citește și: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Stire initiala

Şapte persoane au fost ucise şi 20 rănite într-un dublu atentat comis în capitala afgană Kabul luni dimineaţă, la o oră de vârf, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, informează agenţiile dpa şi France Presse.

Shah Marai, fotograful șef al biroului AFP din Kabul, a fost ucis

O primă explozie a avut loc luni dimineaţă într-o zonă din apropierea sediului serviciilor de informaţii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf şef al biroului AFP din Kabul, se afla la faţa locului şi a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp după aceea.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.

Un număr de jurnalişti se numără printre victimele celei de-a doua explozii produse în zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA şi agenţiei afgane de informaţii (NDS), a informat agenţia locală de ştiri ToloNews. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top