Connect with us
Un atac terorist a fost comis în Pakistan. Cel puțin 59 de oameni au murit după ce atacatori înarmați au deschis focul în Academia de Poliție din Quetta.

Externe

Atac terorist în Pakistan. Cel puțin 59 de morți și 117 răniți

Un atac terorist a fost comis în Pakistan, la Academia de Poliție din orașul Quetta. Cel puțin 59 de cadeți au murit și alți 117 au fost răniți, după ce persoane înarmate au deschis focul în instituție.

Circa 200 de cadeţi se aflau în Academie în momentul producerii atacului, ce a durat cinci ore, iar unii dintre ei au fost luaţi ostatici. Forţele de poliţie, militare şi paramilitare au ajuns la Academie la 20 de minute după începerea atacului.

Ministrul de Interne din provincia Baluchistan, Mir Sarfaraz Bugti, a precizat că a fost vorba de cinci sau şase atacatori.

Un fotograf Reuters aflat la faţa locului a văzut cum autorităţile au scos cadavrul unui adolescent din clădire, despre care au spus că era unul dintre atacatori, ucis de forţele de securitate.

Nimeni nu a revendicat deocamdată atacul, dar un comandant militar din provincie, generalul Sher Afgun, a declarat că discuţiile telefonice interceptate între atacatori sugerează că făceau parte din gruparea teroristă Lashkar-e-Jhangvi.

Lashkar-e-Jhangvi, care îşi are originea în centrul provinciei Punjab, nu este la primul atac din Baluchistan. Militanţii săi vizează de regulă minoritatea şiiţilor Hazara.

Nu este clar ce motiv ar fi avut gruparea să atace Academia de Poliţie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top