Connect with us
Atentat în Tripoli, împotriva sediului Comisiei Electorale Libiene. Cel puțin șapte persoane au murit

Externe

Atentat în Tripoli, împotriva sediului Comisiei Electorale Libiene. Cel puțin șapte persoane au murit

Cel puţin şapte persoane, între care doi kamikaze, au murit miercuri într-un atentat comis împotriva sediului Comisiei Electorale Libiene de la Tripoli.

În atac au fost ucişi cel puţin cinci dintre angajaţii Comisiei Electorale şi membri ai forţelor de securitate, a afirmat sursa citată.

‘Bărbaţi înarmaţi au atacat mai întâi clădirea, apoi doi dintre ei şi-au detonat încărcăturile explozive’, Abdel-Hakim Balkheir, un membru al comisiei, fără a oferi alte detalii.

Potrivit mass-mediei libiene, circa 10 persoane au fost rănite în atac.

‘Sunt martiri şi răniţi. Suntem încă la locul atacului’, a declarat un important oficial al forţelor de securitate sub rezerva anonimatului, fără a oferi mai multe detalii cu privire la numărul victimelor sau al atacatorilor, relatează AFP.

Potrivit martorilor, tiruri de arme mai putea fi încă auzite în apropierea sediului Comisiei Electorale Libiene, de unde se ridica o coloană de fum negru.

Un alt oficial libian a declarat că un grup de militanţi, între care şi un atacator sinucigaş, a vizat birourile Comisiei Electorale de la Tripoli, declanşând un incendiu în clădire, relatează Reuters.

‘Un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul clădirii şi ceilalţi au incendiat o altă parte a sediului Comisiei’, a afirmat sursa citată.

Comisia Electorală înregistrează votanţii înainte de noile alegeri care ar urma să fie organizate în Libia până la sfârşitul anului.

Atac terorist și în Irak, pe 1 mai 2018

Cel puțin 21 persoane au murit marți și alte 110 au fost rănite, în urma unui atac în Irak. Mai mulți militanți au deschis marți focul asupra unor civili irakieni neînarmați.

Forţele de securitate cercetează zona Tarmiya, unde a avut loc atacul, a arătat armata, într-un comunicat care nu a specificat numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa.

„Forţele de securitate au oprit banda teroristă”, a indicat armata mai târziu, într-un al doilea comunicat.

Nu este pentru moment clar câte persoane au fost ucise, media locală de ştiri menţionând un bilanţ cuprins între cinci şi 20. Un martor a declarat pentru Reuters că 16 oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi.

Irakul a proclamat în decembrie victoria asupra grupării Stat Islamic, care în 2014 preluase controlul aproape asupra unei treimi din teritoriul irakian. Totuşi, gruparea continuă să efectueze atacuri şi atentate în Bagdad şi alte părţi ale Irakului.

Foto: middleeasteye.net

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top