Connect with us
Autoritățile turce nu au dezvălui încă identitatea atacatorului din clubul Reina din Istanbul. 39 de persoane și-au pierdut viața în atac

Externe

Atentatul din Istanbul. Autoritățile au stabilit identitatea atacatorului din clubul Reina

Atentatul din Istanbul. Ministrul turc de Externe,  Mevlut Cavusoglu, a anunțat că a fost stabilită identitatea atacatorului din clubul Reina, din noaptea de Revelion, când 39 de persoane și-au pierdut viața. Bărbatul a reușit să fugă în timpul haosului creat e incident și este în continuare în libertate.

Identitatea atacatorului nu a fost încă dezvăluită.

Autoritățile au reținut 14 persoane suspectate că ar avea legătură cu evenimentele care au zguduit orașul Istanbul. Printre aceștia se află și doi cetățeni străini, care au fost reținuți pe aeroportul Ataturk.

Presa din Turcia, relata anterior, că atacatorul ar fi fost un bărbat sosit în țară în urmă cu câteva luni, din Siria, împreună cu soția sa.

Atentatul din Istanbul: Atacatorul avea antrenament extensiv în folosirea armelor

Potrivit experților turci, bărbatul care a organizat masacrul avea experiență în utilizarea armelor de foc. În noaptea incidentului, acesta a tras 120 de focuri de armă cu un Kalashnikov. El a reușit să scape de forțele de securitate care au intervenit la clubul Reina.

Pentru a produce un număr cât mai ridicat de victime, atacatorul a folosit o tehnică de tragere învățată în războiul din Siria. Acesta a tras cu arma fixată în șold, pentru a avea cât mai multă stabilitate și a reduce efectul de recul.

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat deja atentatul. În prezent, există informații potrivit cărora atacatorul ar fi fost antrenat în luptele de stradă din Siria.

Citește și: Atentat Istanbul: Poliția a publicat primele imagini cu ucigașul din clubul Reina

Atacul din noaptea de Revelion, de la clubul Reina din Istanbul, s-a soldat cu 39 de morți și 29 de răniți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top