Connect with us

Externe

Avion cu peste 180 de pasageri prabusit in India. Bilantul accidentului aviatic

Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India s-a prăbușit la aterizare, vineri, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei), relatează BBC.

UPDATE

Un avion de pasageri s-a prăbuşit, vineri seară, în timpul aterizării pe aeroportul din oraşul indian Kozhikode (Calicut), afirmă surse citate de cotidianul Times of India.

Avionul aparţine companiei Air India Express şi efectua o cursă de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) spre Kozhikode (Calicut), oraş situat în sudul Indiei.

Avionul, care avea la bord 190 de persoane, a avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Potrivit martorilor, aeronava s-a rupt din cauza impactului.

Conform unor surse citate de presa indiană, două persoane au murit, iar câteva zeci au fost rănite în accident. Autorităţile nu au anunţat nicio informaţie despre victime.

La locul accidentului au intervenit zeci de echipaje de urgenţă.

Din primele informații de la fața locului, se pare că avionul s-a rupt în două, după aterizarea ratată pe aeroportul Kozhikode, fără să ia foc.

La bord se află aproape 200 de persoane. Din informațiile publicate de presa locală, doi pasageri și căpitanul aeronavei au murit, iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite.

Un oficial citat de news18.com a declarat că „în continuare căutăm circa 100 de oameni”.

Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii.

Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după un zbor pornit în Dubai.

Potrivit flightradar24.com, aeronava a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de încercarea de aterizare, cel mai probabil pentru a consuma combustibilul.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top