Connect with us
Povestea miresei din Beirut. Nunta a avut loc în timpul exploziei

Externe

Povestea miresei din Beirut. Nunta a avut loc în timpul exploziei

Pe 4 august, o explozie masivă a avut loc în zona portuară Karantina a orașului Beirut, în condițiile în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cel puțin 137 de persoane au decedat în urma exploziei și aproximativ 5000 au fost rănite, au membre fracturate și au fost acoperite de fragmente de cioburi sau sticlă, iar zeci de persoane sunt în continuare date dispărute. Atmosfera este în continuarea una ca după război și sunt căutați cu disperare vinovații. La explozie a lut parte și Israa Seblani, care în acea zi ar fi trebuit să se bucure de nunta sa.

Povestea miresei din Beirut. Nunta a avut loc în timpul exploziei

Israa Seblani, îmbrăcată în alb, se pregătea de cea mai frumoasă zi din viața ei. Era ziua nunții și mireasa, în vârstă de 29 de ani, plutea fericită pe străzile din Beirut. Avea o ședință video împreună cu soțul ei și nu se gândeau că ceva le-ar putea strica cea mai importantă zi pe care o avuseseră până atunci.

Cu toate acestea, lucrurile nu au decurs așa cum se așteptau și marele eveniment a fost marcat de o catastrofă națională. Chiar în acel moment, în portul din Beirut explodau 2700 de tone de azotat de sodiu care au provocat pierderi majore. Chiar în acel moment, în portul din Beirut, explodau 2700 de tone de azotat de sodiu.

Din fericire, deși explozia s-a resimțit pe o distanță de kilometri și a distrus tot, atât Isra, cât și soțul și echipa de fotografi au scăpat teferi. Tânăra de 29 de ani a povestit pentru presa internațională ce a simțit în acele momente. Ea și soțul ei s-au întors acolo unde au fost prinși de explozie, în fața hotelului unde urmau să petreacă noaptea nunții, hotel care e acum o ruină.

Mărturisirile mirilor

Aceasta a explicat că toată fericirea ei a fost spulberată de nemiloasa explozie. Aceasta s-a pregătit mult timp pentru marele eveniment și aștepta cu nerăbdare nunta ei. Tânăra a fost atât de șocată, în cât simțea că va muri după explozie.

 „Despre ce s-a întâmplat în timpul exploziei, nu am cuvinte să explic. Mă simțeam tristă. Vă spun sincer, zâmbetul pe care îl vedeți acum nu exista cu o zi înainte. Eram șocată, mă întrebam ce s-a întâmplat, că o să mor. Soțul meu mi-a zis că trebuie să continuăm, că nu putem să ne oprim, că trebuie să continuăm.”, a mărturisit mireasa.

Mirele a declarat că sunt încă în stare de șoc și că sunetul și distrugerile provocate de explozie nu pot fi asemănate cu nimic altceva.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top