Avion deturnat în Malta! Pasagerii au fost eliberați

23.12.2016
Avion deturnat în Malta! Pasagerii au fost eliberați

Un avion care efectua o cursă internă în Libia ar fi fost deturnat și redirecționat către Malta, unde a aterizat. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul maltez Joseph Muscat.

UPDATE – Avionul a aterizat cu bine și niciunul din cei 118 pasageri nu a fost rănit. Situația s-a terminat cu bine.

UPDATE, ora 17:04: Cei doi indivizi care au încercat deturnarea avionului libian cer azil politic în Malta.

Update, ora 14.47: Piraţii aerului din Malta au eliberat pasagerii aeronavei deturnate şi îi mai ţin ostatici pe membri echipajului, anunţă Times of Malta, citat de news.ro.

Agresorii cer eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi. Ministrul libian Milad matouk negociază cu ei.

Update, ora 13.28: Autoritățile malteze s-au deplasat de urgență la locul aterizării.

Avion Deturnat în Malta. Aeronava a aterizat.

Update, ora 13.20: Unul dintre agresori ar fi afirmat că este simpatizant al fostului dictator libian Muammar Gaddafi. El a adăugat că va elibera ostaticii, dacă revendicările sale vor fi îndeplinite, notează presa malteză.

Momentan, nu este clar care sunt revendicările.

Update, ora 13.16: Aeroportul internațional maltez a confirmat o „interferență ilegală”, după ce presa internațională a relatat despre deturnarea avionului.

Update, ora 13.11: Cotidianul Times of Malta spune că avionul deturnat aparține Libyan Afriqiyah Airways  și este un Airbus A320. Autorităţile de la Valleta au dat asigurări că au luat măsurile de urgenţă necesare.

Update, ora 13.10: Cotidianul britanic Daily Mail spune că unul dintre cei care au deturnat aeronava ar avea o grenadă. Informația nu a fost confirmată.

Update, ora 13.05: Cotidianul Malta Independent anunță că avionul a aterizat în statul insular, pe aeroporul din capitala Valletta. Cei doi atacatori amenință că se vor arunca în aer.

Avion deturnat în Malta: 118 persoane la bord

Presa locală scrie că la bord se află doi piraţi ai aerului care au ameninţat că vor arunca în aer avionul. Potrivit presei locale, la bord se află 118 oameni.

Cererile lor nu sunt cunoscute deocamdată. Stire in curs de actualizare.