Connect with us
Libia: Opt persoane, majoritatea copii, găsite fără viaţă într-un vehicul frigorific care transporta migranţi

Externe

Libia: Opt persoane, majoritatea copii, găsite fără viaţă într-un vehicul frigorific care transporta migranţi

Caz șocant în Libia. Opt persoane, între care şase copii, au fost găsite fără viaţă într-un vehicul frigorific care transporta migranţi, în oraşul Zuwara de pe coasta de vest a Libiei, au anunţat luni autorităţile citate de dpa.

Cei şase copii, femeia şi bărbatul găsiţi morţi făceau parte dintr-un grup de 100 de migranţi ascunşi în vehiculul folosit de regulă pentru a transporta carne şi peşte, a menţionat marina libiană pe pagina sa de Facebook.

Toţi au avut de suferit din cauza lipsei de oxigen şi peste 90 dintre ei au fost duşi la spitalul din Zuwara, unii în stare gravă.

În ultimele săptămâni, sute de migranţi care au încercat să ajungă în Europa au fost salvaţi sau şi-au pierdut viaţa în apropierea coastelor libiene.

Libia a devenit una din principalele rute de tranzit folosite de migranţii care încearcă să ajungă apoi în Europa pe mare.

După căderea dictatorului Muammar Gaddhafi, în 2011, miliţii armate şi facţiuni politice rivale îşi dispută controlul asupra rezervelor de petrol ale Libiei, unde funcţionează trei guverne concurente, două la Tripoli şi unul în oraşul estic Al-Bayda, menţionează dpa.

Salvini: Toţi migranţii plecaţi din Libia şi salvaţi pe mare trebuie retrimişi în ţara nord-africană

Singura soluţie la criza migraţiei în Europa este returnarea către Libia a tuturor migranţilor plecaţi din această ţară şi salvaţi în Marea Mediterană, a declarat luni ministrul de interne italian Matteo Salvini, transmite dpa.

”Obiectivul este acela de a schimba regulile şi a face sigure porturile libiene”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Moscova, Salvini, care este şi vicepremier în guvernul de la Roma.

”Trebuie să salvăm, să tratăm, să hrănim şi să returnăm migranţii către locurile de unde vin, unul câte unul. Uniunea Europeană trebuie să se convingă că aceasta este singura soluţie pentru a ieşi din acest tunel”, a subliniat oficialul italian.

El a adăugat că migranţilor trebuie să li se permită să prezinte în Africa cereri de azil în Europa, iar celor eligibili să li se acorde intrarea în Uniunea Europeană.

Citește și: 7 persoane arestate preventiv, într-un dosar de trafic de migranţi

Intervenţia lui Matteo Salvini are loc după ce 450 de migranţi aflaţi la bordul a două nave militare în apele teritoriale italiene au fost toţi debarcaţi începând de duminică.

Bolnavii, femeile şi copiii au fost autorizaţi să debarce în mai multe grupuri sâmbătă şi duminică, înainte de ‘unda verde’ dată şi debarcării bărbaţilor, duminică seara târziu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top