Connect with us
Barack Obama, îndemn pentru americani privind uraganul Matthew

Externe

Barack Obama, îndemn pentru americani privind uraganul Matthew

Barack Obama, le-a cerut vineri după-amiază americanilor să urmărească cu atenţia avertismentele autorităţilor, dacă locuiesc în zonele lovite de violentul uragan Matthew. De asemenea, liderul american a precizat că inundaţiile reprezintă o preocupare majoră pentru autorităţi, chiar dacă au fost înregistrate deja daune semnificative, transmite Reuters.

”Oamenii ar trebuie să urmărească cu atenţie avertismentele lansate de autorităţile locale”, a precizat Barack Obama.

De asemenea, preşedintele american le-a cerut locuitorilor din calea furtunii tropicale să evacueze zonele periculoase, întrucât proprietăţile pot să fie întotdeauna înlocuite, scrie news.ro.

”Însă nu putem să înlocuim şi vieţi”, a declarat Obama.

Uraganul Matthew a făcut deja prima victimă în statul american Florida, unde o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani a murit în cursul nopţii de joi spre vineri, din cauza unui infarct, pentru că serviciile de urgenţă nu mai funcţionau din cauza furtunii tropicale.

Circa 3,1 milioane de oameni, din trei state – Florida, Georgia şi Carolina de Nord – au primit ordin de evacuare, iar locuitorii din Jacksonville au fost avertizaţi că ar putea fi cel mai puternic loviţi.

Barack Obama a decretat joi seara stare de urgenţă în Florida, cu doar câteva ore înainte ca uraganul Matthew să lovească din plin coastele statului american.

Acţiunea administraţiei prezidenţiale autorizează Departamentul pentru Securitate Naţională şi Agenţia Federală pentru Gestionarea Urgenţelor să coordoneze eforturile autorităţilor americane de prevenire a producerii unui dezastru în statele Florida, Carolina de Nord şi Georgia.

De asemenea, bilanţul total al uraganului a ajuns la 572 de morţi, dintre care 568 de persoane şi-au pierdut viaţa doar în Haiti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top