Connect with us
Michael Douglas, interviu emoționant despre tatăl său, divorțul părinților și copilăria sa

Externe

Michael Douglas, interviu emoționant despre tatăl său, divorțul părinților și copilăria sa

Michael Douglas a acordat un interviu pentru publicația The Guardian în care a vorbit despre subiectele sensibile din viața sa: tatăl lui, divorțul părinților și copilăria sa. În plus, actorul a spus că o nouă generașie de actori cu numele Douglas se va face auzită în curând.

Michael Douglas a povestitcă pe când avea vârsta de 2 ani, tatăl său a decis să părăsească Broadway-ul pentru Hollywood, în căutarea celebrităţii. La 30 de ani, Kirk Douglas debuta în filmul ”The Strange Love of Martha Ivers” (1946), regizat de Lewis Milestone.

”Kirk a fost un bărbat care lăsa, şi încă o face la 99 de ani, o lungă umbră. Era şi este incredibil de dinamic, uneori agresiv, un bărbat foarte masculin care a iubit femeile. Aşa cum mama a descoperit destul de repede. După 18 luni de când era în California, ea citise şi văzuse destule pentru a pune capăt căsătoriei. Au divorţat pe când eu aveam 7 ani, iar fratele meu Joel, 4 ani”, a spus Michael Douglas.

Multe căsătorii se păstrează pentru copii, a mai afirmat actorul, însă nu vede în asta o soluţie. El a mai povestit că între părinţii săi, foarte diferiţi, a existat o atracţie ”animalică”.

”Chiar şi la vârsta aceea fragedă, ştiam că nu se potrivesc. El era un ţăran evreu din Rusia, ea era o femeie sofisticată, anglicană, dintr-o familie bună din Bermude. Dar ştiţi cum se spune: diferenţele se atrag. Ea era foarte frumoasă. El era în marină, în timpul războiului, şi i-a ajuns în mâini o revistă Life, într-o zi, iar pe copertă era mama. Ei se întâlniseră deja la scoala de teatru şi el a hotărât că trebuie să o ia de soţie. Ea avea clar o înclinaţie pentru băieţii răi, aşa că a fost o atracţie animalică. Însă erau în dezacord”, a mai precizat actorul.

Michael Douglas a spus că şi-a adorat mama, care a murit în 2015, la vârsta de 92 de ani. Diana Douglas s-a recăsătorit, pe când Michael avea 12 ani, care era ”un tip extraordinar”, trăind într-o fermă din Connecticut, stat în care actorul locuieşte şi astăzi.

Cea de-a doua soţie a tatălui său, Anne, îi este alături lui Kirk Douglas de şase decenii şi este, după cum spune actorul, ”opusul mamei vitrege haine”.

În copilărie şi adolescenţă, Michael Douglas mergea adeseori împreună cu fratele Joel să-şi viziteze tatăl la Los Angeles şi, cu aceste ocazii, a întâlnit actori precum Burt Lancaster, Frank Sinatra şi Tony Curtis.

”La fel cum a făcut Kirk, şi eu am fost absent în prima mea căsnicie. La a doua, sunt mult mai implicat. Până ce să se nască Dylan, apoi Carys, cariera mea era pusă pe picioare. Amândoi vor să fie actori, iar Catherine (Zeta-Jones, n.r.) şi eu i-am văzut destul pe scenă încât să ştim că au talent. Veţi mai auzi de o generaţie Douglas, nu am vreo îndoială”, a mai spus Michael Douglas.

Michael Douglas, născut pe 25 decembrie 1944, s-a remarcat mai întâi în televiziune, graţie rolului pe care l-a interpretat în serialul poliţist ”Străzile din San Francisco”. A câştigat un premiu Oscar în 1976, în calitate de producător al filmului ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, şi un alt premiu al Academiei Americane de Film, în 1988, pentru rolul principal pe care l-a interpretat în filmul ”Wall Street”. A jucat în peste 55 de filme, lungmetraje artistice şi de televiziune, între care ”Atracţie fatală” (1987), de Adrian Lyne, ”Wall Street” (1987), de Oliver Stone, ”Instinct primar” (1992), de Paul Verhoeven, ”Wonder boys” (2000), de Curtis Hanson, şi ”It runs in the family” (2003), de Fred Schepisi, unde joacă alături de tatăl şi mama sa şi de unul dintre fii, Cameron.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top