Connect with us
Comisia Europeană, prima reacție după criticile PSD cu privire la MCV: „Nu pedepsește...”

Externe

Comisia Europeană, prima reacție după criticile PSD cu privire la MCV: „Nu pedepsește…”

La scurt timp după ce Guvernul de la București a făcut mai multe acuzații la adresa Comisiei Europene în urma raportului nefavoabil MCV, membrii de la Bruxelles reacționează cu privire la aceste denigrări.

Jurnaliștii Digi24.ro i-au întrebat pe membrii Comisiei Europene ce au de spus cu privire la aceste critici:

„Nu avem o agendă politică. Facem ce ni s-a încredinţat să facem la momentul aderării României la UE.

Comisia nu ţine cont de tabere politice. Încercăm mereu să prezentăm analize cât se poate de obiective şi de echilibrate asupra situaţiilor din cele două state membre. Evaluările pe care le-am făcut în rapoartele noastre au fost susţinute mereu de statele membre la nivelul Consiliului UE. Puteţi să vă uitaţi şi la analizele GRECO sau ale Comisiei de la Veneţia – toate arată aceleaşi lucruri.

Citește și: Toader, despre raportul MCV: Are iz politic și standarde duble. Recomandările nu sunt obligatorii…

După cum a spus ieri şi prim-vicepreşedintele Timmermans, MCV ajută, nu pedepseşte. Scopul este, desigur, să se facă progrese în vederea încheierii MCV. Comisia va face o nouă evaluare a progreselor în acest mandat.”

Florin Iordache, gest obscen în urma unui discurs despre Legile Justiției

Ieri, Florin Iordache a reușit să uimească pe toată lumea cu gestul obscen pe care l-a făcut în Parlament, la finalul unui discurs despre ordonața de urgență de modificare a legilor Justiției.

„Ordonanțele credem că sunt necesare și au fost adoptate cu un număr suficient de voturi. Am venit să vă spun că criticile, care au venit ieri după raportul MCV, sunt anormale. Nu cred că Parlamentul României trebuie tratat ca un Parlament de mâna a doua. Am discutat cu ministrul Justiției și dumnelor vor face o analiză.

Dar eu cred că în acest moment în ceea ce privește modul în care România s-a poziționat și a acționat sunt niște acte normale. Am adoptat niște legi. Am cerut de fiecare dată să ni se spună unde se încalcă independența justiției. A, că s-a inființat secția specială? Asta deranjează? Poate trebuia o întreagă structură”, a declarat Iordache.

1 Comment

1 Comment

  1. Fane gicu

    2018-11-15T16:27:27+02:00 at 16:27

    Antiromanii de la guvernare parca ar coace un Roexit dar inca nu le vine sa recunoasca pe fata. Ne-ar lasa fara remuscari la cheremul rusilor sa ne distruga ca natie.
    Intrega planeta e in razboi cu psd alde, toti spun ca romania merge intr-o directie gresita numai ei o tin pe a lor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top