Connect with us
Cutremur de 4.9 grade pe scara Richter, urmat de o replică de 4.4 grade

Externe

Cutremur de 4.9 grade pe scara Richter, urmat de o replică de 4.4 grade

Cutremur în Grecia în urmă cu doar câteva minute. Evenimentul s-a produs la 33.7 kilometri de insula Zakynthos, la o adâncime de 10 kilometri, în Marea Ionică și a avut magnitudinea de 4.9 grade pe scara Richter, după ce în primele momente a fost estimat la 5 grade.

Pe data de 31 octombrie, un alt cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, într-o zonă în care zeci de mii de români își petrec anual concediul.

„Un cutremur puternic de (magnitudine) 5 s-a produs la 10:12 (07:12 GMT) la o distanţă de 233 km nord-vest de Atena, epicentrul său fiind stabilit la 34 kilometri sud de Trikala″, a indicat Observatorul citat de AFP.

Citește și: Cutremur neobișnuit în România – Ce magnitudine a avut

Potrivit unor media, seismul din 31 august s-a simţit intens în ambele oraşe, iar localnicii au ieşit pe străzi.

Grecia este situată pe falii tectonice importante şi este în mod frecvent afectată de cutremure, însă rareori acestea sunt soldate cu victime. Cu toate acestea, în iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 a provocat decesul a două persoane pe insula turistică Kos şi pagube importante.

În septembrie 1986, un seism de 6,2 grade produs în Kalamata a dus la moartea a 20 de persoane.

Ţara cu cea mai importantă activitate seismică din Europa, Grecia, a fost zguduită în ultimul secol de unsprezece cutremure mortale, cel mai grav dintre acestea soldându-se cu decesul a 476 de persoane pe insulele Zakynthos şi Kefalonia (vest), în august 1953, precizează sursa citată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top