Connect with us
Cum vrea România să reia relațiile comerciale cu Orientul Mijlociu: participă la FEM pentru regiune

Externe

Cum vrea România să reia relațiile comerciale cu Orientul Mijlociu: participă la FEM pentru regiune

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri,Comerț și Antreprenoriat, participă, în perioada 5-7 aprilie, la Forumul Economic Mondial (FEM) pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, care are loc în Iordania.

Participarea are loc „în contextul strategiei României de a-și diversifica piețele de export și de a dezvolta potențialul de cooperare al companiilor înspre economiile emergente”, subliniază Ministerul pentru Mediul de Afaceri, într-un comunicat de presă.

Astfel, România își arată intențiile de a reluat legăturile comerciale strânse pe care le avea cu partenerii comerciali din Orientul Mijlociu, înainte de 1990.

„În marja evenimentului, ministrul Oprea a avut sâmbătă o întâlnire bilaterală cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei din Egipt, în care s-au stabilit managerii de proiect pentru a derula exporturi de produse agro-alimentare românești pe piețe terțe din Africa. În întâlnirea cu Tarek El Molla, ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, s-a stabilit dezvoltarea cooperării în domeniul exploatării țițeiului greu și în domeniul minier, prin implicarea companiilor românești și a cercetării din România”, au mai precizat reprezentanții MMACA.

Cele două întâlniri au reprezentat și o evaluare de etapă a înțelegerilor încheiate în februarie 2019, cu ocazia Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economică, Științifică și Tehnică, care a avut loc la Cairo.

De asemenea, Ștefan-Radu Oprea a mai avut întâlniri bilaterale cu Tariq Hammouri, ministrul Industriei, Comerțului și Aprovizionării din Iordania, cu Muhannad Shehadeh, ministrul Investițiilor din Iordania, și cu Ali bin Masoud bin Ali Al Sunaidy, ministrul Comerțului și Industriei din Oman, în care s-a abordat tema dezvoltării relațiilor comerciale.

Pe parcursul primelor două zile ale Forumului, ministrul Oprea a mai avut o serie de întâlniri cu lideri politici și oameni de afaceri și a participat la o serie de conferințe deschise, de tip panel, pe teme precum Industria 4.0, start-up-urile sau comerțul global.

Evenimentul, care are loc la Marea Moartă, în vestul Iordaniei, este organizat de World Economic Forum, organizație care are în portofoliu și întâlnirile anuale de la Davos. La această ediție participă peste 1.000 de lideri din domeniile guvernamental, business și societate civilă din Orientul Mijlociu, Africa, Europa și SUA.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top