Connect with us
Cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade. Mai multe persoane au fost rănite

Externe

Cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade. Mai multe persoane au fost rănite

Cutremur în Turcia pe 24 aprilie. Mai multe persoane au fost rănite ca urmare a unui seism de magnitudine 5,2 grade pe scara Richter, transmit agențiile de presă internaționale.

Un cutremur s-a produs marţi în provincia Adiyaman, din sud-estul Turciei, soldându-se cu rănirea a 13 persoane şi cu avarierea mai multor clădiri, a informat de agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters.

Potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), seismul cu magnitudinea 5,2, înregistrat la ora 00.34 GMT, s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Cei 13 răniţi au fost transferaţi la spitale, însă starea lor nu este gravă, potrivit agenţiei Anadolu. În imaginile postate pe reţelele de socializare se poate vedea însă cum cutremurul a produs avarii semnificative unui număr mare de case.

Seismul a fost urmat de opt replici mici, a adăugat Anadolu.

Potrivit presei locale, şcolile şi liceele din zonă au fost închise azi.

Te-ar putea interesa și: China a raportat eronat două cutremure

Administraţia pentru cutremure din China a anunţat, vineri, că a raportat din greşeală două seisme majore, alertele fiind de fapt „scurgeri accidentale” în spaţiul public ale unei simulări, relatează Reuters.

Joi seară, administraţia a anunţat pe site-ul său că au avut loc două cutremure cu magnitudinea de 6,5 grade, la doar zece secunde distanţă unul de celălalt, în colţuri opuse ale ţării, în regiunea Xinjiang din extremitatea vestică şi în provincia Yunnan din sud-vestul ţării.

Informaţia a fost afişată pe site-ul instituţiei timp de cel puţin o oră, însă nu a fost difuzată şi pe microblogul acesteia, sursa din care mulţi chinezi află despre seismele produse în ţara lor.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, administraţia a declarat că alertele au făcut parte din exerciţiile de răspuns la situaţii de urgenţă. „O scurgere accidentală a simulării de cutremur a fost preluată de media şi dus la o neînţelegere”, a indicat instituţia.

„După ce s-a întâmplat acest lucru, administraţia noastră a solicitat imediat serviciilor competente să şteargă informaţiile incorecte”, se mai arată în comunicat.

China este o ţară cu intensă activitate seismică, frecvent afectată de cutremure importante. În urmă cu un deceniu, un seism cu magnitudinea 7,9 a zdruncinat provincia Sichuan din sud-vestul ţării şi a provocat decesul a aproape 70.000 de persoane, precizează Reuters.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top