Connect with us
Cutremur de magnitudinea 5 pe Richter în largul coastelor de sud ale Greciei

Externe

Cutremur de magnitudinea 5 pe Richter în largul coastelor de sud ale Greciei

Un cutremur cu o magnitudine preliminară 5 a avut loc miercuri în largul coaselor de sud ale Peloponesului, potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, iar imediat după seism nu s-au raportat victime sau pagube, relatează The Associated Press.

Institutul american de geofizică USGS a anunţat aceeaşi magnitudine preliminară.

Cutremurul a avut loc la ora locală 10.17 (şi ora României), la aproximativ 35 de kilometri sud-vest de oraşul Kalamata şi la 55 de kilometri sud-vest de Sparta. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de zece kilometri, potrivit USGS.

Presa locală scrie că seismul a fost resimţit în zonă, dar că nu au fost raportate victime sau pagube.

Grecia se află într-o zonă activă seismic şi este afectată frecvent cutremure. Însă cea mai mare parte a acestor seisme nu provoacă pagube semnificative.

În România, cel mai mare cutremur din ultimii doi ani a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2:11. seismul a avut o magnitudine de 5,3 și s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 90,6 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

O replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri, mai arată INFP.

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

În urma acestui seism, bucăţi din vârful turnului fabricii de cărămizi din localitatea Ciurea, situată la câţiva kilometri de Iaşi, s-au rupt, însă nici o persoană nu a fost rănită.
Turnul a fost construit în urmă cu peste un secol şi este monument de patrimoniu industrial, fiind clasat pe lista monumentelor istorice.

Şi bucăţi din tencuiala unui imobil din centrul municipiului au căzut pe astfalt.

Prefectul a precizat că, în total, 12 persoane din municipiu au făcut atacuri de panică şi au fost transportate la spital. Pacienţii au fost evaluaţi de către medici, apoi li s-a prescris tratament la domiciliu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top