Connect with us
Elicopter militar prăbușit în Chicago

Externe

Elicopter militar prăbușit în Chicago

Tragedie aviatică! Elicopter militar prăbușit în Chicago. Patru persoane au fost rănite. Tragedia s-a petrecut pe o șosea din Chicago. Presa din străinătate afirmă că accidentul a avut loc sâmbătă seara. Conform surselor din afara țării, se pare că una dintre persoanele rănite se află în stare critică.

O nouă tragedie aviatică

Elicopterul era un Eurocopter 135. Duminică, în preajma orei 9.15, pilotul a semnalizat pericolul. Apoi, aparatul de zbor s-a prăbușit. Totul s-a petrecut aproape de o autostradă. Cei care se aflau în elicopter au fost răniți. Oamenii au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cei de la sol nu au fost răniți, din fericire.

Conform presei din străinătate, Autoritatea naţională americană pentru siguranţa transporturilor a deschis o investigație.

Vestea vine după ce ieri, un avion s-a prăbușit. Tragedia a avut loc în România, la Baza Borcea, Călărași. Totul s-a petrecut în cadrul unui show aviatic. Avionul, un MIG 21 Lancer, s-a prăbușit. La acel show luau parte aproximativ 3.000-4.000 de persoane. Din păcate, pilotul nu a supravieșuit.

„În ultimii 30 de ani la astfel de evenimente s-au petrecut și din cauze tehnice. Sunt și cauze ce țin de meteorologie, de stoluri de păsări. Piloții militari fac niște sacrificii imense. AU fost martorii unor tragedii în ultimele 2-3 decenii.

MIG 21 este un avion care a fost lansat la mijlocul anilor 60, aici în România având o vechime de peste 40 de ani. Resursa lui de zbor se apropie de final. O parte dintre acestea vor fi înlocuite în flota forțelor aeriene românești”, a declarat analistul militar Radu Tudor la Antena 3.

Astăzi, o nouă veste tristă vine din Chicago. Se pare că un alt elicopter s-a prăbușit. În acest caz, patru persoane au fost rănite și au ajuns la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. Se pare că una dintre persoanele rănite este în stare critică.

Sursă foto: Print screen chicago.suntimes.com

1 Comment

1 Comment

  1. Dan

    2018-07-08T15:57:05+03:00 at 15:57

    Mihaela Roxana, daca tot preiei stiri si le republici, macar fa-o cu acuratete, cu profesionalism. Mig 21 Lancer, e un avion de lupta, nu elicopter. Te-ai prins? E plin in media de „profesionisti” confuzati ca tine. Unde va pregatiti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top