Connect with us
Flynn a discutat cu ambasadorul rus despre sancţiunile impuse Moscovei, înainte de învestirea lui Trump

Externe

Flynn a discutat cu ambasadorul rus despre sancţiunile impuse Moscovei, înainte de învestirea lui Trump

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Michael Flynn, a discutat despre sancţiunile americane împotriva Rusiei cu ambasadorul Moscovei la SUA, în luna de dinainte ca preşedintele Donald Trump să fie învestit în funcţie, scrie Washington Post.

Surse de la Casa Albă, citate sub acoperirea anonimatului, spun că o serie de înalţi oficiali americani au interpretat contactele ca pe un semnal “potenţial ilegal” către Rusia că se poate aştepta la o relaxare a sancţiunilor impuse de administraţia Obama în decembrie.

Miercuri, Flynn a negat că a discutat despre sancţiuni cu ambasadorul rus, dar joi a revenit asupra acestei negări, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Consilierul “a spus că, deşi nu îşi aminteşte să fi discutat sancţiunile, nu poate fi sigur că subiectul nu a fost ridicat în discuţie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Mai mulţi oficiali au subliniat că, deşi au fost discutate sancţiunile, nu au văzut dovezi că Flynn ar fi intenţionat să ofere o promisiune explicită de a lua măsuri după învestire”, scrie The Washington Post.

Casa Albă a anunţat luna trecută că Michel Flynn, consilier pe probleme de securitate naţională, a avut numai două discuţii telefonice cu Ambasadorul rus la Washington. Afirmaţia vine în condiţiile în care presa a scris că agenţi de contrainformaţii americani îi analizează comunicaţiile lui Flynn, relatează Reuters.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că Flynn a discutat telefonic o dată cu diplomatul rus – fără a preciza data – şi a abordat patru subiecte: o conferinţă privind Siria, accidentul de avion în care au murit membrii corului Armatei ruse, detalii pentru o discuţie telefonică Trump-Putin după învestitură şi i-a transmis urări de Sărbători.

Potrivit purtătorului de cuvânt, a doua discuţie a avut loc cu puţin înainte ca Trump să depună jurământul şi a avut ca obiectiv stabilirea detaliilor pentru o discuţie între liderul de la Kremlin şi noul lider de la Casa Albă.

Două surse apropiate dosarului au declarat în ianuarie pentru Reuters că momentul apelurilor ridică întrebarea dacă Flynn a încercat să îl liniştească pe ambasador în legătură cu aceste sancţiuni.

Alte trei surse citate de Reuters sub acoperirea anonimatului au declarat că Flynn a avut cinci discuţii telefonice cu diplomatul.

Se pare că investigaţia împotriva consilierului de securitate face parte dintr-o anchetă mai largă a comunităţii de informaţii şi a autorităţilor americane cu privire la activităţile demarate de Rusia în Statele Unite.

Aceste discuţii telefonice au fost înregistrate în timpul unor operaţiuni de monitorizare a diplomaţilor ruşi staţionaţi în SUA.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top