Connect with us
Cutremur Turcia Istanbul 26 septembrie 2019

Externe

MAE: Deocamdată nu au fost indentificați români răniți dupa devastatorul cutremur din Turcia

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter s-a produs pe 8 august în Turcia și a zguduit violent sud-vestul țării, conform USGS. La solicitarea Mediafax, MAE a comunicat că până în prezent nu a fost solicitată asistență consulară din partea cetățenilor români, dar asigură că sunt în contact cu autoritățile turce pentru a indentifica posibile victime de cetățenie română.

„Consulatul General al României la Izmir urmărește îndeaproape evenimentele legate de cutremurul produs la data de 8 august, în provincia Denizli, Republica Turcia.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat consulatul cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, arată un comunicat al MAE transmis joi seară, la solicitarea MEDIAFAX.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs, joi, în sud-vestul Turciei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Embed from Getty Images

Seismul s-a produs la ora 14.25 (14.25, ora României), la adâncimea de doar 10 kilometri.

Epicentrul a fost în zona Baklan (provincia Denizli), la 40 de kilometri de oraşul Çivril şi la 51 de kilometri de Pamukkale

Cutremur Turcia – Cetățenii Români pot apela la consulat

Cetățenii români afectați pot solicita asistenţă consulară la următorul număr de telefon al Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650463, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +90 530 4150077.

Consulatul General al României la Izmir monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune, mai transmite MAE.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top