Connect with us
Masacru în Brazilia. 60 de persoane au fost ucise în închisoare

Externe

Masacru în Brazilia. 60 de persoane au fost ucise în închisoare

Masacru în Brazilia! 60 de persoane au fost ucise într-o închisoare din Manaus.

Este cea mai gravă crimă în masă care a avut loc în istoria Braziliei. Două bande rivale s-au încăierat, acesta fiind cel mai grav eveniment de acest tip din sistemul penitenciar brazilian, relatează Reuters.

Șeful securității statului Amazonas, Sergio Fontes, a declarat că bilanțul ar putea crește. Autoritățile fac o investigație amănunțită despre cauzele producerii acestei revolte. Personalul din închisoare este șocat, iar guvernul va lua măsuri radicale, scrie presa de la Rio.

O parte dintre cei uciși au fost decapitați și aruncați peste zidul penitenciarul, scrie ziarul Em Tempo, notează news.ro.

Revolta a început duminică noaptea, iar forțele de ordine au pus capăt acestui haos abia azi. Autoritățile sunt în stare de alertă. Aceștia numără deținuții și suspectează că o bună parte dintre aceștia, cei care au supraviețuit masacrului, au fugit din închisoare.

Un record negativ

Astfel de revolte sunt frecvente în închisorile braziliene, însă niciuna nu a atins un asemenea nivel în ultimii ani. Brazilia este aspru criticată de organizațiile nonguvernamentale pentru drepturile omului din cauza condițiilor din pușcării.

CITEȘTE ȘI: Accident în Thailanda soldat cu 25 de morți

Și în România există probleme în penitenciare, țara noastră având de plătit milioane de euro la CEDO în urma proceselor câștigate de deținuți. Curtea Europeană a Drepturilor Omului acuză relele tratamente din pușcăriile românești și condițiile de detenție demne de Evul Mediu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top