Connect with us
Cercetătorul japonez Yoshinori Ohsumi a obținut premiul Nobel 2016 pentru medicină, grație descoperirii mecanismelor autofage.

Externe

Nobel 2016: Yoshinori Ohsumi a câştigat premiul pentru medicină

Cercetătorul japonez Yoshinori Ohsumi a câştigat premiul Nobel pentru medicină pe 2016 pentru ”descoperirea mecanismelor autofage”, potrivit Comitetului Nobel, reunit, luni, la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Laureatul premiului Nobel pentru medicină din acest an a descoperit mecanismele care determină ”autofagia”, un proces fundamental pentru degradarea şi reciclarea componentelor celulare, se afirmă în comunicatul oficial al Comitetului Nobel.

Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit cercetătorilor William C. Campbell (Irlanda), Satoshi Ōmura (Japonia) şi Youyou Tu (China).

Sezonul premiilor Nobel din 2016 va continua marţi, 4 octombrie, când va fi acordat premiul pentru fizică.  Premiul Nobel pentru chimie va fi decernat miercuri, 5 octombrie.

În mod traditional, premiul Nobel pentru literatură va fi decernat la o dată ce este comunicată cu doar câteva zile înainte de anunţul oficial. De regulă, acest premiu este anunţat într-o zi de joi. În 2016, Nobelul pentru literatură ar putea fi atribuit pe 6 sau 13 octombrie.

Premiul Nobel pentru pace, singurul care este atribuit de Norvegia, va fi anunţat vineri, 7 octombrie.

Luni, 10 octombrie, va fi atribuit premiul Nobel pentru economie.

Fiecare laureat Nobel primeşte o diplomă, o medalie din aur şi un cec în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 832.000 de euro).

Ceremoniile oficiale de înmânare a premiilor Nobel vor avea loc la Stockholm şi Oslo pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului acestor distincţii, industriaşul şi filantropul suedez Alfred Nobel (21 octombrie 1833 – 10 decembrie 1896).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top