Connect with us

Externe

Pregătiri de război. Rachetele au fost lansate în această dimineață. Ce vor face americanii

Coreea de Nord a lansat în această dimineață trei rachete cu rază scurtă de acțiune. Totul s-a întâmplat în Marea Japoniei.

Coreea de Nord ripostează la exercițiile comune SUA-Coreea de Sud

Inițial, ministrul sud-coreeam al Apărării a ieșit în spațiul public confirmând tirul cu „proiectile neidentificate”, iar apoi s-a aflat că rachetele aparțin vecinilor nordici.

„Prima şi a treia rachetă au explodat aproape instantaneu”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că cele trei tiruri s-au întins pe o durată de 30 de minute, informează Agerpres.

Aceste lansări de rachete sunt îngrijorătoare, susțin analiștii militari, în contextul în care teste similare fac americanii și forțele sud-coreene. În ultima vreme, administrația Trump a avut tot felul de discursuri belicoase la adresa nord-coreenilor, cei mai pesimiști analiști susținând că ne putem aștepta la orice.

CITESTE SI: Coreea de Nord va ataca America! Când vor fi lansate rachetele

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a fost informat imediat despre aceste tiruri, iar „forţele armate au început o supraveghere strictă a regimului nordist (de la Phenian) pentru a putea răspunde la alte provocări”, a adăugat Ministerul Apărării de la Seul.

Zecii de mii de soldați și personal militar din Coreea de Sud și SUA efectuează manevre militare care ar viza Coreea de Nord. Exercițiul militar se numește Ulchi Freedom Guardian, iar manevrele sunt în special simulări computerizate. Ele se vor încheia săptămâna viitoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top