Connect with us
Primul caz de COVID-19 raportat în Coreea de Nord! Kim Jong-un a declarat stare de urgență. Sunt anunțate pedepse grele

Externe

Primul caz de COVID-19 raportat în Coreea de Nord! Kim Jong-un a declarat stare de urgență. Sunt anunțate pedepse grele

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a convocat o ședință de urgență după ce în țară s-a înregistrat  un prim caz suspect de COVID-19, a anunțat duminică dimineață agenția de presă guvernamentală KCNA. Acesta a declarat stare de urgență și a carantinat un oraș întreg, amenințând că vor fi pedepse grele pentru cei care încalcă regulile și nu fac ceea ce trebuie pentru a evita infectarea cu noul coronavirus care se pare că ar fi ocolit statul condus de el, fiind mândru de succesul de până acum.

Primul caz de COVID-19 raportat în Coreea de Nord! Kim Jong-un a declarat stare de urgență. Sunt anunțate pedepse grele

Persoana infectată ar fi intrat ilegal în țară pe la Kaesong, la granița cu Coreea de Sud, în data de 19 iulie. Este vorba despre un dezertor, care în urmă cu trei ani fugise în Coreea de Sud, iar acum s-a întors, potrivit agenției oficiale nord-coreene și este suspect de coronavirus. Acesta a fost supus mai multor analize și  a fost plasat în carantină împreună cu toți cei cu care intrase recent în contact.

De altfel, întregul oraș Kaesong a fost plasat în carantină, precum și alte localități din jurul lui, iar într-o „zonă relevantă” a fost decretată stare de urgență. Comisia Militară Centrală va face o anchetă la unitatea responsabilă de păzirea graniței, pentru a-i găsi pe cei vinovați de intrarea ilegală a bolnavului în țară, numind situația „critică”. Acestora „li se va administra o pedeapsă severă” pentru că provoacă probleme țării, care, până acum, a gestionat bine criza sanitară, având în vedere că nu au existat tragedii din cauza pandemiei.

Președintele nord coreean a mai spus deunăzi că este mândru de faptul că țara lui a prevenit răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Phenianul nu raportase până acum, oficial, niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele, ceea ce făcea imposibilă ocolirea Coreei e Nord. Totuși, au fost luate măsuri drastice, închizând frontierele încă din ianuarie şi impunând izolarea pentru mii de persoane.

Cu toate acestea, situația pare să fie una total diferită de cea anunțată de Kim. Mai multe rapoarte neoficiale realizate de către organizaţii internaţionale arată că realitatea este alta. Vaccinurile şi alte medicamente au rămas depozitate în afara graniţei, ceea ce a făcut imposibilă tratarea oamenilor.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top