Connect with us
Prețul petrolului din America s-a prăbușit: sub 0 pentru prima oară

Externe

Prețul petrolului din America s-a prăbușit: sub 0 pentru prima oară

Prețul petrolului a scăzut sub 1 dolar per baril în cursul zilei de azi. Acest preț este la un nivel record din istorie. Condițiile în care s-a întâmplat asta sunt pe fondul pandemiei de coronavirus. În același timp producătorii de combustibil au rămas fără spațiu de stocare, conform CNBC.

Prețul petrolului din America s-a prăbușit: sub 0 pentru prima oară

Carantina instalată datorită pandemiei de Covid-19, a afectat economia la nivel global, ceea ce a afectat și industria aurului negru. Astfel cererea de petrol s-a micșorat masiv, iar industria s-a confruntat cu o criză majoră.

West Texas Intermediate, referința pentru SUA, astăzi a pierdut peste 98% și a ajuns sub 1 dolar per baril. Există avertismente că spațiile de stocare vor deveni pline în mai puțin de o lună.

Industria petrolului se confruntă cu o criză majoră, în acest moment prețul unui baril de petrol american a ajuns la -7 dolari. În aceste condiții, în Statele Unite posibilitatea prețurilor negative crește în mod semnificativ.

Producătorii pot să plătească, comercianții pentru a lua petrolul.Astfel pot evita în acest fel închiderea sondelor înaintea concurenților lor.

Stephen Schork, editorul buletinului informativ „The Schork Report” a spus că se preconizează ca spațiul de stocare din SUA să se termine în două săptămâni. În același timp în țară, consumul de petrol a scăzut accelerat.

Acum o săptămână se vorbea despre scăderea producției de petrol la nivel global. Vladimir Putin și Donald Trump au vorbit despre acest lucru și au ajuns la un acord. Aceștia au vorbit și cu regele Salman al Arabiei Saudite.

„Cei trei lideri au sprijinit acordul încheiat în cadrul OPEC+ privind limitarea voluntară şi treptată a producţiei de petrol în scopul de a stabiliza piaţa mondială şi de a asigura viabilitatea economiei mondiale”, conform comunicatului Kremlinului.

Astfel la nivel global cererea de petrol a început să scadă cu aproximativ 30 milioane de barili pe zi, aproximativ 30% din producția mondială.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top