Connect with us
Prima zi după relaxarea restricțiilor în Italia

Externe

Prima zi după relaxarea restricțiilor în Italia

După două luni de izolare a cetățenilor pentru a limita pandemia de Covid-19, odată ce restricțiile de circulătie în Italia au fost ridicate, străzile s-au aglomerat. Exact așa se așteptau pesimiștii, conform Agerpres. Află din rândurile de mai jos cum a fost prima zi după relaxarea restricțiilor.

Prima zi după relaxarea restricțiilor în Italia

În Roma mijloacele de transport nu au fost supraaglomerate, traficul nu a fost congestionat cum se așteptau autoritățile. Mai mult, Termini, cea mai mare gară din capitală era aproape pustie la o oră care de obicei era considerată de vârf de dimineață.

Un șofer de autobuz a explicat:

„Gândiţi-vă că şcolile rămân închise, asta înseamnă automat cu 50% mai puţini oameni.” 

Andrea, un vânzător în magazin de alimente din cartierul istoric Trastever a vorbit despre un număr redus de autovehicule pe traseul de 30 km spre Genzano, până în centru.

Acesta a declarat:

„Era ca duminică dimineaţa: nici 10% din traficul dintr-o zi normală de lucru.” 

A mai menționat că a făcut drumul în doar 40 minute, cu cel puțin o oră mai puțin decât de obicei.

Una dintre cele mai importante schimbări este redeschiderea barurilor, chiar dacă le oferă clienților doar mâncare la pachet. Italienii care sunt faimoși pentru espresso-ul simbol national își pot relua acum ritualul matinal.

„Situaţia e exact ca ieri, doar că acum îţi poţi lua o cafea. Nu s-a schimbat nimic,”  a declarat Chiara, mama unui copil mic intervievată în fața unei cafenele din sector Monti.

Italia este una din cele mai afectate țări de coronavirus și au confirmat ca purtători mai mult de 210.000 de oameni și aproape 29.000 morți. Carantina a fost impusă din data de 10 martie.

De luni, activitățile de construcții și producție au fost reluate. Aproximativ 4.5 milioane de angajați s-au întors la serviciu. Au ieșit de sub interdicție exercițiile în aer liber sau vizitele la rude.

De asemenea, s-au redeschis parcurile și cimitirele. Sunt permise încă o dată ceremoniile funerare, dar publicul este exclus din cadrul slujbelor. În spațiile închise măștile sunt obligatorii, mai ales în trenuri și autobuze.

Autoritățile au promis cetățenilor o nouă etapă de relaxare începând cu a doua jumătate a lunii. Astfel se vor deschide magazinele, restaurantele și frizeriile în cazul în care numărul de cazuri noi va rămâne scăzut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top