Connect with us
Pasquale Squitieri, fostul soț al actriței Claudia Cardinale, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. El a suferit un emfizem pulmonar.

Externe

Regizorul Pasquale Squitieri, fostul soț al actriței Claudia Cardinale, a murit

Pasquale Squitieri, fostul soț al renumitei actrițe italiene Claudia Cardinale, a murit la vârsta de 78 de ani, transmite presa din Italia. Regizor și scenarist de meserie, el i-a fost partener de viață actriței vreme de 26 de ani.

Născut pe 27 noiembrie 1938, la Napoli, Paquale Squitieri a debutat  în regia de film în 1969, cu lungmetrajul „Io e Dio”, produs de Vittorio de Sica. Considerat controversat, pentru filme precum „I guappi” (1973), „Claretta” (1984) şi „Li chiamarono… briganti!” (1999), el a regizat şi producţii de televiziune.

Între titlurile filmografiei sale se numără  „L’avvocato De Gregorio” (2003), „Hotel Meina” (2007) şi „Io, Claudia” (2008). Ultima sa producţie este ”L’altro Adamo” (2014).

Citește și: Un mare actor român s-a stins din viață. Dumnezeu să-l ierte!

A avut o relaţie de 26 de ani cu actriţa Claudia Cardinale, pe care a distribuit-o în filme ca „Il prefetto di ferro” (1977), „Corleone” (1978) şi „Claretta”, şi cu care a avut o fiică, Claudine.

În 2003, a cunoscut-o la Roma pe Ottavia Fusco, cu care s-a căsătorit zece ani mai târziu. Anunţul decesului a fost făcut de fratele soţiei. Regizorul a murit din cauza unui emfizem pulmonar, scrie Corriere della Sera.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top