Connect with us
Șeful INTERPOL a demisionat, după ce a fost arestat preventiv în China. Soția sa îl dăduse dispărut

Externe

Șeful INTERPOL a demisionat, după ce a fost arestat preventiv în China. Soția sa îl dăduse dispărut

La câteva zile de la apelul disperat al soției sale, șeful Interpol Meng Hongmei, a avut prima reacție în legătură cu dispariția sa.

Meng Hongmei, viceministru chinez al Securităţii Publice, face în prezent obiectul unei anchete pentru corupţie în China, fiind acuzat că ar fi ‘acceptat mită’, conform unui anunţ făcut luni la Beijing. Acesta a demisionat.

Din raportul anchetei, Meng a ‘acceptat mită şi este suspectat de încălcarea legii’, susţine într-un comunicat Ministerul Securităţii Publice, fără însă a face precizări cu privire la acuzaţii.

Comunicatul este prezentat ca un raport al unei reuniuni organizate luni în celula Partidului Comunist Chinez (PCC) din cadrul Ministerului Securităţii Publice (poliţie).

Citește și: Primele declaraţii ale Elenei Udrea după ce a fost arestată în Costa Rica

Textul nu precizează dacă acuzaţiile formulate împotriva lui Meng datează din perioada funcţiilor sale ministeriale sau din perioada în care a deţinut funcţia de şef al Interpol. De asemenea, nu rezultă foarte clar din comunicat dacă acesta a fost sau nu reţinut şi plasat în arest preventiv.

În cursul nopţii, Comisia centrală de inspecţie disciplinară a PCC (la putere), responsabilă de combaterea corupţiei în rândul funcţionarilor de stat, a declarat că Meng Hongwe este ‘în prezent vizat de o anchetă, fiind suspectat de încălcarea legii’, fără alte precizări.

Soția lui Meng a semnalat joi absența șefului Interpol

Interpol – Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală – a anunţat duminică demisia directorului său ‘cu efect imediat’, care fusese dat dispărut mai bine de zece zile după ce a plecat într-o călătorie în ţara sa de origine, China.

Soţia sa, Grace Meng, care a semnalat joi poliţiei franceze dispariţia sa ‘îngrijorătoare’, a declarat la rândul său duminică presei la Lyon (centrul-est al Franţei), sediul mondial al Interpol, că soţul ei, în vârstă de 64 de ani, este ‘în pericol’. Aceasta ar fi primit un mesaj de la soțul său înainte de a dispărea, iar în mesaj era desenat un cuțit, fapt care a făcut-o pe femeie să creadă că soțul său este în pericol.

Sud-coreeanul Kim Jong Yang va ocupa temporar funcţia de director al instituţiei, până la alegerea unui alt şef. Meng s-a aflat la conducerea organizaţiei de cooperare poliţienească a celor 192 de state membre din noiembrie 2016.

foto: Hepta.ro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top