Connect with us
Soluția pentru elefanții stresați! Droguri administrate prin trompă la ZOO Varșovia

Externe

Soluția pentru elefanții stresați! Droguri administrate prin trompă la ZOO Varșovia

O grădină zoologică a găsit soluția pentru elefanții stresați de la zoo. Le va administra droguri prin trombă, în cadrul unui proiect pilot prin care se va testa cum le reduc acestea nivelul de stres. Decizia a fost luată de reprezentanții grădinii zoologice din Varșovia.

Soluția pentru elefanții stresați! Droguri administrate prin trompă la ZOO Varșovia

Droguri administrate prin trompă pentru elefanții stresați de la grădina zoologică din Varșovia. Totul se va întâmpla în cadrul unui proiect pilot prin care se va testa cum drogurile pot reduce nivelul de stres. Practic, elefanților li se va administra marijuana prin trompă.

Proiectul vine ca urmare a decesului  unuia dintre elefanți. Grădina Zoologică din Varșovia monitorizează cât de stresați sunt elefanții prin testarea nivelurilor de hormoni și prin observarea comportamentelor.

Trei elefanți vor primi doze lichide de concentrație înaltă cu canabidoidul CBD. Veterinarul spune că CBD nu provoacă nici euforie, nici nu are efecte dăunătoare asupra ficatului și rinichilor.

”Este o încercare de a găsi o alternativă naturală la metodele actuale de combatere a stresului, mai ales la medicamentele sintetice”, a declarat veterinarul.

Medicul veterinar a precizat că va dura aproximativ doi ani până când se va putea ajunge la rezultate concludente. Dacă proiectul va avea succes, va fi administrată marijuana și altor animale ce trăiesc în captivitate.

Grădina Zoologică din Varșovia se întinde pe o suprafață de 40 de ha, și găzduiește peste 4.000 de animale, ce reprezintă mai mult de 50 de specii. Anal, este vizitată de aproximativ 600.000 de persoane. Pe lângă animale precum urși bruni, girafe, vidre, păsări și pești tropicali, vizitatorii se pot bucura și de terenul destinat elefanților. Acesta se întinde pe o suprafață de 6000 mp, creată în 2003 special pentru elefanți, cu două piscine în aer liber și una acoperită, dar și cu un padoc destinat elefanților africani. Din anul 2012, Grădina Zoologică din Varșovia a devenit casa a patru elefanți, dintre care trei de sex feminin.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top