Connect with us
SUA a anunțat o serie sancțiuni împotriva Rusiei. De ce se fac vinovați reprezentanții de Kremlin

Externe

SUA a anunțat o serie sancțiuni împotriva Rusiei. De ce se fac vinovați reprezentanții de Kremlin

Statele Unite ale Americii au anunţat joi o serie de sancţiuni împotriva Rusiei ca un răspuns la amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, dar și pentru mai multe atacuri cibernetice.

În total, 19 persoane şi cinci entităţi sunt vizate de sancţiuni, între care şi FSB (Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB) şi GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse).

Câţiva dintre cei vizaţi au fost inculpaţi în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller în legătură cu ingerinţa Rusiei în campania prezidenţială din SUA din 2016.

‘Această administraţie răspunde la activităţile dăunătoare (…) ale Rusiei, inclusiv la încercarea de a interveni în alegerile americane‘, a declarat ministrul finanţelor Steven Mnuchin.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor persoanelor vizate şi interdicţia pentru companiile americane de a face afaceri cu acestea.

Ele sunt de asemenea un răspuns la mai multe atacuri cibernetice atribuite Rusiei de către Statele Unite, inclusiv încercarea de a penetra sistemul de distribuţie a energiei electrice, a declarat un oficial american.

Congresul SUA a votat deja sancţiuni împotriva Rusiei, însă până acum Ministerul Finanţelor s-a limitat la publicarea, pe 30 ianuarie, a unei liste cu 200 de oficiali ruşi, fără a anunţa măsuri punitive imediate.

Un fost spion rus a fost ucis zilele trecute în Marea Britanie

Lipsa sancţiunilor concrete şi simpla publicare a unei liste au ridicat întrebări cu privire la voinţa reală a administraţiei Trump de a aplica aceste sancţiuni.

Anunţul sancţiunilor survine la scurt timp după difuzarea unei declaraţii comune a Londrei, Berlinului, Parisului şi Washingtonului, în opinia cărora responsabilitatea Moscovei este singura explicaţie plauzibilă pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

CITEȘTE ȘI: Memorandum aprobat care vizează obligarea companiilor de stat să participe la licitațiile publice. Ce spune ministrul Economiei:

Emmanuel Macron, avertisment dur: „Condamn cu cea mai mare fermitate acest atac inacceptabil”

Deputat PMP: „Dacă nu reușim legislativ alegerea primarilor în două tururi, cerem Președintelui referendum”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top