Connect with us
Teste pentru Covid-19 de 4-10 ori mai rapide: Vom testa 15.000 persoane în același timp

Externe

Teste pentru Covid-19 de 4-10 ori mai rapide: Vom testa 15.000 persoane în același timp

În plină pandemie primim și vești bune: au apărut teste de 4 până la 10 ori mai rapide.

Teste pentru Covid-19 de 4-10 ori mai rapide: Vom testa 15.000 persoane în același timp

La Hebrew University of Jerusalem, cercetătorii au anunțat găsirea unei noi metode de testare pentru noul coronavirus. Acesta este de 4 până la 10 ori mai rapidă decât ce se folosește în prezent, dar este și mai ieftină. Este mai ieftină pentru că folosește materiale foarte ușor de procurat, conform Jerusalem Post.

Sursa citată ne informează faptul că testele au fost create de către experți folosind materiale ușor de procurat din Israel. Acest lucru ușurează dependența de piețele comerciale străine.

Doi profesori de la Institute of Live Sciences and the School of Engineering and Computer Sciences și Hebrew University’s Neuroscience Research Center, au inventat un nou tip de test care poate fi reciclat și reutilizat.

Aceștia au utilizat ometodă prin care se extrag molecule de ARN de la pacient și se analizează dacă au potențial viral. Acest lucru confirmă sau infirmă prezența coronavirusului. Avantajul oferit de noul tip de teste este și viteza cu care se obține un rezultat.

„Avem o metodă eficientă de extragere a ARN-ului, de 4 până la 10 ori mai rapidă decât cea curentă. Se bazează pe extracția cu ajutorul unor mărgele magnetice și poate fi făcută atât manual, cât și robotizat. Metoda robotizată a fost deja supusă unor teste la spitalul Hadassah, folosind sute de probe de la pacienți,” a declarat profesorul Naomi Haviv.

Celălalt doctor, Nir Friedman a informat că toate testele au oferit același rezultat precum cele tradiționale, folosite până în prezent.

„Lucrăm la un model care să permită testarea a 15.000 oameni în același timp. Suntem foarte încrezători că va funcționa,” a declarat Friedman.

În România în acest moment se fac circa 3.700-3.800 de teste pe zi, conform Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, citat de News.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top