Connect with us
Tragedia aviatică din Columbia ar fi fost provocată de o greșeală umană. Pilotul nu ar fi realimentat aeronava.

Externe

Tragedia aviatică din Columbia, provocată de o greșeală umană

Tragedia aviatică din Columbia a fost provocată de o greșeală umană. În accidentul de avion produs luna trecută în Columbia au murit 71 de persoane, inclusiv majoritatea jucătorilor de la echipa braziliană de fotbal Chapecoense.

Oficialii columbieni care se ocupă cu ancheta au conchis că nu a existat nicio problemă tehnică. Aceștia au acuzat pilotul, compania aeriană şi autorităţile boliviene de reglementare a curselor aeriene, relatează news.ro.

Tragedia aviatică din Columbia, cauzată de o eroare umană

Rezultatele preliminare ale anchetei columbiene au arătat că pilotul nu a realimentat în drum spre Medellin, destinaţia zborului. Acestaa anunţat prea târziu problemele provocate de lipsa de combustibil.

Secretarul columbian pentru Siguranţa Aeriană, colonelul Freddy Bonilla, a precizat şi că autorităţile aviatice din Bolivia, precum şi compania aeriană, au acceptat condiţiile prezentate în planul de zbor, deşi acestea erau “inacceptabile”.

“Nici un factor tehnic nu a jucat vreun rol în accident, totul a fost eroare umană, pe lângă un factor de management în administraţia companiei şi unul legat de administrarea şi organizarea planurilor de zbor de către autorităţile din Bolivia”, le-a spus el jurnaliştilor.

Tragedia aviatică din Columbia: Autoritățile au descoperit mai multe erori

Avionul depăşea limita de greutate cu aproape 400 de kilograme. În plus, aeronava nu era certificată să zboare la altitudinea pe care a atins-o, potrivit lui Bonilla.

Concluzia a fost trasă pe baza datelor înregistrate de cutiile negre şi a altor dovezi.

O anchetă boliviană acuzase deja pilotul şi compania pentru tragedie.

Avionul, operat de compania boliviană LaMia, s-a izbit de un munte în apropiere de Medellin, în Columbia. Numai şase oameni au supravieţuit.

Directorul general al LaMia, Gustavo Vargas Gamboa, şi fiul său, Gustavo Vargas Villegas, fost oficial şi Autoritatea Aviatică boliviană, au fost reţinuţi şi urmează să fie judecaţi. Ei neagă orice acuzaţie.

Pilotul, Miguel Quiroga, care era şi acţionar în companie, a murit în accident.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top