Connect with us
Tragedie în Afghanistan! Zeci de copii au murit la școală, în urma unui raid

Externe

Tragedie în Afghanistan! Zeci de copii au murit la școală, în urma unui raid

Tragedie în Afghanistan! Cel puțin o sută de persoane au murit, iar printre ei se află și numeroși copii, în urma unui bombardament care a fost întreprind de aviația afghană asupra unei școli coranice. Atacul a avut loc în nord-estul Afghanistanului.

A doua zi după acest raid al forţelor aeriene afgane, două surse de securitate au anunţat sub protecţia anonimatului un bilanţ de „59 de morţi. Dintre ei, cei mai mulți sunt copii. În unele cazuri  sunt de 8 ani, şi 17 talibani”, precum şi „57 de răniţi”.

Raidul a avut lor luni la prânz, în timpul unei ceremonii pentru înmânarea diplomelor de sfârşit de an într-o madrasă din acest district, aflată majoritar sub controlul talibanilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii de la Kabul, Wahid Majroh, a confirmat marţi că „57 de civili, printre care copii şi bătrâni, au fost duşi la spitalul regional din Kunduz, precum şi cinci morţi”.

O sursă din cadrul forţelor de securitate a dezvăluit că talibanii „nu-şi duc în general victimele la un spital public”, cu atât mai mult cu cât cel din Kunduz este la mai multe zeci de kilometri de locul bombardat în districtul Dashte Archi.

La fața locului a ajuns o divizie Drepturile Omului

Misiunea de Asistenţă pentru Afganistan (Manua) a anunţat că a trimis la faţa locului o echipă a diviziei Drepturile Omului, pentru „a stabili faptele”, precizând că „urmăreşte îndeaproape” informaţiile referitoare la acest bombardament.

Armata şi serviciile de securitate îi acuză pe insurgenţi că au planificat o reuniune a comandanţilor lor în această şcoală religioasă şi au dispus „de jur împrejur numeroşi gardieni pe motociclete”. „Ei au tras imediat cu arme uşoare contra elicopterelor armatei după raid”, a precizat una dintre aceste surse.

CITEȘTE ȘI: Noi bombardamente în Siria: cel puțin 25 de civili morți și 200 de răniți
ATAC TERORIST în Nigeria! Sunt cel puțin 18 morți și 84 de răniți
Atac TERORIST cumplit: Cel puțin 155 de morți și 120 de răniți

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top