Connect with us
17 eleve otrăvite la școală, în sala de clasă! Cine ar putea fi vinovatul

Externe

17 eleve otrăvite la școală, în sala de clasă! Cine ar putea fi vinovatul

Şaptesprezece eleve de la o şcoală de fete din provincia Helmand din sudul Afganistanului au fost otrăvite în mod misterios luni, a afirmat şeful departamentului local pentru educaţie, Daud Shah Safari, citat de agenţia Xinhua.

”Un număr de 17 eleve de la o şcoală de fete au fost otrăvite în mod misterios în sala lor de clasă în Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand, luni dimineaţa, şi au fost duse la spital”, a declarat Safari pentru agenţia chineză de presă.

Potrivit oficialului afgan, este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în această provincie izolată. Elevele afectate au povestit că atunci când au intrat în sala de clasă au simţit un miros de gaz neobişnuit.

Adjunctul şefului poliţiei din provincie, Guli Khan, a confirmat incidentul şi a precizat că o echipă de experţi a fost trimisă la şcoala de fete din Lashkar Gah pentru o anchetă.

Oficialul nu a exclus însă implicarea unor militanţi antiguvernamentali în incident.

Provincia Helmand, unde se cultivă mac, a fost scena unei mişcări de insurgenţă conduse de către talibani şi a unor incidente violente în ultimul deceniu.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Elevă înjunghiată de iubitul de 24 de ani, care a venit la școală după ea!

O elevă în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a la Școala din localitatea vasluiană Osești, a ajuns la spital cu răni la mâini, după ce a fost tăiată cu un cuțit de către un tânăr de 24 de ani care a sechestrat-o.

Nervos că părinții adolescentei nu o lasă să aibă o relație cu el, tânărul a sechestrat-o pe minoră.

Pe numele său, polițiștii emiseseră deja un dosar penal pentru act sexual cu un minor, dat fiind că eleva este elevă în clasa a VIII-a.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, în seara de 29 martie, tânărul, înarmat cu un cuţit, a mers la şcoala din Oşeşti, unde fata învăţa în schimbul de după amiază a intrat în cancelarie.

O profesoară l-a anunțat că eleva lipsește, chiar dacă aceasta era în timpul cursurilor.
Cadrul didactic i-a anunțat apoi pe părinții elevei. Tânărul s-a întâlnit pe drum cu părinții elevei și l-a lovit pe tatăl fetei, apoi s-a întors la școală.

Întors la cancelarie, tânărul le-a găsit pe elevă, pe mama acesteia și pe profesoara cu care vorbise.

Le-a amenințat pe cele două femei și amenințat că va veni Poliția. Tânărul a plecat, nu înainte de a o lovi pe mama minorei.

Eleva a mers acasă cu părinții și acolo a fost lovită cu cuțitul de către atacator.

Eleva înjunghiată a fost dusă la spital

”Cei doi au fost găsiţi de poliţişti la domiciliul unei rude a bărbatului. Minora a fost internată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore.

Iar astăzi urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului”. Au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, potrivit adevărul.ro.

CITEȘTE ȘI: Un nou caz înfiorător în România. Un profesor pedofil a fost prins de polițiști. Cine este bărbatul și ce a făcut elevilor

Milioane de elevi, nevoiți să dea din nou examene! Subiectele au ajuns pe rețelele de socializare

Numai o treime din elevii de clasa a VIII-a a obținut note de trecere la simularea Evaluării Naționale: „Este un procent care nu ne mulțumește”

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top