Connect with us
Ronald Reagan

Externe

Un barbat care a incercat sa il asasineze pe Ronald Reagan in 1981 a fost eliberat

Un barbat care a incercat sa il asasineze pe Ronald Reagan in 1981, John Hinckley Jr, a fost eliberat din spitalul psihiatric unde a fost internat timp de peste 30 de ani, relateaza Washington Post, potrivit news.ro.

Justitia a ordonat eliberarea sa in luna iulie, dar a prevazut conditii stricte de ingrijire şi de supraveghere pentru barbat.

“Putem confirma ca toate ieşirile prevazute astazi (sambata – n.r.) au avut loc”, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a Serviciului de Psihiatrie din Washington D.C., care gestioneaza spitalul unde a fost internat Hinckley.

Barbatul, in prezent in varsta de 61 de ani, a deschis focul asupra preşedintelui american la ieşirea acestuia din hotelul Hilton, din Washington, pe 30 martie 1981.

Unul dintre gloante a ricoşat din limuzina prezidentiala blindata şi l-a lovit pe Reagan in piept, aproape de inima.

Hinckley a explicat ca a vrut sa o impresioneze pe actrita Jodie Foster.

Justitia l-a declarat pe barbat incapabil sa raspunda penal pentru faptele sale.

Fundatia Ronald Reagan s-a opus eliberarii lui Hinckley, avertizand ca acesta reprezinta in continuare “o amenintare pentru el şi pentru altii”.

Potrivit conditiilor impuse de justitie, atacatorul va trebui sa locuiasca impreuna cu mama sa timp de un an, dupa care va putea sa se mute, dar numai cu acordul echipei medicale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top