Connect with us
Cinci morți în urma prăbușirii unui elicopter de salvare în vestul Iranului

Externe

Un elicopter s-a prăbuşit. Care este numărul victimelor

O nouă tragedie aviatică. Cel puţin opt persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit. Un elicopter Mil MI-8, aparținând cel mai probabil serviciilor speciale ruse de graniță, s-a prăbușit în Republica Cecenia din Federația Rusă.

„Potrivit informațiilor preliminare, opt persoane ar fi murit în accident”, a declarat agenției TASS un purtător de cuvânt al serviciului local pentru situații de urgență.

Din primele informaţii, 8 persoane au murit

Elicopterul de tipul Mil Mi-8 ar fi aparţiunut Serviciului de Frontieră al Rusiei. Conform agenţiei Ria Novosti, la bordul elicopterului se aflau nouă persoane.

„Continuă verificările privind numărul victimelor”, a adăugat sursa.

Citeşte şi Un avion care avea peste 50 de oameni la bord s-a prăbușit!

O nouă tragedie aviatică a avut loc duminică dimineața, la o săptămână după tragedia aviatică din Rusia. Nu există supraviețuitori.

Un avion de linie iranian asigurând o legătură internă s-a prăbuşit duminică dimineaţă într-o regiune muntoasă din sud-vestul Iranului cu peste 50 de persoane la bord, potrivit mass-media iraniene care îl citează pe şeful serviciilor de urgenţă, informează AFP, citat de Agerpres.

Presa iraniană relatează că 66 de oameni erau la bord: 60 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Aeronava era de tip ATR-72 și aparținea companiei Aseman Airlines.

Avionul, care asigura legătura între Teheran şi oraşul Yasuj (sud-vest), “s-a prăbuşit în regiunea Samirom”, la aproximativ 480 km sud de Teheran, a declarat agenţiei de presă Fars şeful serviciului naţional de urgenţă, Pirhossein Koolovand, precizând că “50 până la 60 de pasageri erau la bord”.

“Toate serviciile de urgenţă sunt în alertă”, a adăugat el

Semirom, ca şi Yasuj se află în munţii Zagros. Un elicopter de salvare a fost trimis la locul accidentului întrucât “din cauza reliefului muntos al regiunii, nu este posibilă trimiterea ambulanţelor”, a declarat Mojtaba Khaledi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare.

Citat de Isna, Alaedin Borujerdi, preşedintele Comisiei pentru Securitate Naţională şi Politică Externă din parlament, a precizat că avionul prăbuşit este un aparat ATR al companiei Aseman Airlines.

Avionul transporta “60 de pasageri şi aproximativ şase membri ai echipajului” când “a dispărut de pe ecranele radarelor în această dimineaţă”, a adăugat el.

Reamintim că la începutul acestei luni, un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit lângă Moscova

Un avion de pasageri Antonov An-148 s-a prăbușit, duminica trecută, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodevo.

Aeronava a dispărut de pe radare, iar ulterior a fost confirmat faptul că avionul s-a prăbuşit, în apropiere de capitala Rusiei.

Toți cei 71 de oameni aflați la bord (65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului) au murit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top