Connect with us
Kyriakos Amiridis și soția sa Francoise, aveau o fiică de zece ani. Crima a fost plănuită de soția diplomatului și amantul sau Sergio Moreira

Externe

Un polițist brazilian, ucigașul ambasadorului elen Kyriakos Amiridis

Un polițist brazilian din  a recunoscut că l-a ucis pe ambasadorul grec Kyriakos Amiridis, informează autoritățile braziliene. Potrivit anchetatorilor, polițistul era amantul soției ambasadorului grec. Aceasta i-a cerut să-l ucidă pe diplomat în timp ce vizitau împreună o suburbie săracă şi periculoasă din metropola Rio de Janeiro.

Sergio Moreira, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut că l-a ucis pe ambasadorul Kyriakos Amiridis, în locuința pe care acesta o închiriase în suburbia Nova Iguacu.

Diplomatul elen a dispărut după ce a părăsit luni noaptea locuinţa unor prieteni ai soţiei sale braziliene. Cadavrul carbonizat al ambasadorului a fost descoperit de autorități vineri dimineața. Acesta era abandonat într-o mașină  incendiată din Nova Iguacu.

Ucigașul lui Kyriakos Amiridis a plănuit crima împreună cu soția diplomatului

Potrivit anchetatorilor, crima a fost plănuită în detaliu de polițistul Sergio Moreira și de Francoise Amiridis, soția diplomatului.  Kyriakos Amiridis avea o fiică de zece ani împreună cu soţia sa braziliană.

Pe lângă soţia acestuia şi poliţistul Moreira, alte două persoane au fost arestate în investigația privind uciderea ambasadorului grec.

Autovehiculul alb incendiat în care a fost găsit cadavrul lui Amiridis, avea aceleași numere de înmatriculare  ca maşina închiriată de diplomat înainte de dispariţie.

Însă, o reprezentantă a misiunii diplomatice elene nu a recunoscut nici măcar dispariţia ambasadorului. Aceasta a declarat că Kyriakos Amiridis se află în vacanță și că se va întoarce în Brasilia, capitala Braziliei, după 9 ianuarie.

Citește și: Organizația Jabhat Fatah al-Sham revendică asasinarea ambasadorului rus în Turcia

Anterior, Amiridis a ocupat funcţia de consul general al Greciei în Rio de Janeiro. De asemenea, acesta a condus și misiunea diplomatică elenă din Libia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top