Connect with us
O firmă producătoare de vibratoare a fost amendată cu suma de 2,9 milioane de dolari, pentru că spiona clienții.

Externe

Un producător de vibratoare, amendat cu 2,9 milioane de dolari. Ce le făcea clienților

O companie din Canada, care produce vibratoare, a fost condamnată prin ordin judecătoresc să plătească despăgubiri colective de 4 milioane de dolari canadieni (2,9 milioane de dolari americani). Această sentință a fost dată pentru că a spionat activitatea sexuală a clienților.

Compania a adunat fără știrea clienților o serie de date personale, precum temperatura și intensitatea vibrațiilor, informeaza The Guardian. Mai exact, „vibratoarele inteligente” monitorizau, fără știrea clienților, modurile în care produsele erau utilizate.

În urma unui proces colectiv demarat într-un tribunal federal din statul american Illinois, compania a primit ordinul de a achita despăgubiri totale de 2,9 milioane de dolari americani.

Cum funcționau vibratoarele inteligente

Produsul este un vibrator conectat la bluetooth, care costă 109 dolari americani, ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicații. Potrivit descrierii sale oficiale, acest tip de vibrator ”permite cuplurilor să își păstreze flacăra aprinsă – împreună sau despărțiți”. Meniul de control poate fi activat de la distanță. Astfel, permite, de exemplu, unei persoane aflate la distanță să interacționeze, fizic, cu partenerul ei de cuplu cu care comunică în timpul unui apel video.

În acest fel, angajații companiei află o serie de informații precum temperatura dispozitivului și intensitatea vibrațiilor. Combinate, ele dezvăluie informații intime despre preferințele sexuale ale clienților.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top