Connect with us
Uraganul Matthew a făcut primele victime în Statele Unite ale Americii. Șase persoane și-au pierdut viața din cauza furtunii majore, care a lovit Florida.

Externe

Uraganul Matthew a ucis sase oameni în SUA. Peste un milion de oameni au rămas fără curent

Uraganul Matthew a lovit statul american Florida, cauzând moartea a șase persoane, după ce a provocat decesul a circa 900 de oameni în Haiti.

Totodată, mai bine de un milion de oameni au răams fără curent electric în Florida din cauza acestui uragan, considerat cel mai puternic din ultimul deceniu.

Centrul Naţional pentru Uragane a anunţat că furtuna se afla sâmbătă dimineaţă în apropiere de Savannah, Georgia, şi că se deplasează spre nord, cu o viteză de 19 kilometri pe oră şi însoţit de rafale de cânt cu viteza de până la 170 de kilometri pe oră.

Meteorologii au anunţat că furtuna a scăzut în intensitate şi este clasificată în prezent de nivel 2 pe scara Saffir-Simpson, cu cinci nivele.

Cu toate acestea, uraganul poate provoca valuri de până la 2,7 metri înălţime. Acest lucru, combinat cu precipitaţii ce ar putea atinge un volum de 381 de litri pe metru pătrat, poate provoca inundaţii catastrofale.

Peste 1,5 milioane de oameni au primit ordine de evacuare. Cu toate acestea, circa 500.000 au ales să îl ignore. În total, în adăposturi se află în prezent peste 20.000 de oameni.

Uraganul Matthew a perturbat transporturile pe aproape tot teritoriul SUA. Peste 4.200 de zboruri au fost anulate de miercuri până sâmbătă, însă singurul aeroport închis complet este Savannah/Hilton Head International Airport.

Trenurile Amtrak nu circulă în sud-estul ţării din cauza vremii.

Meteorologii au avertizat că uraganul ar putea ajunge pe uscat sâmbătă la Charleston, în Carolina de Sud. Apoi s-ar putea îndrepta spre Carolina de Nord, înainte de a se întoarce în ocean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top