Connect with us
Ventilatorul lui Stephen Hawking a ajuns la un bolnav de Covid-19

Externe

Ventilatorul lui Stephen Hawking a ajuns la un bolnav de Covid-19

Ventilatorul celebrului astrofizician britanic Stephen Hawking a fost donat unui spital din UK pentru a ajuta pacienții care suferă de Covid-19, conform Agerpress. Acesta suferea de scleroză laterală amiotrofică – SLA și a donat ventilatorul care l-a ținut în viață mai mulți ani.

Ventilatorul lui Stephen Hawking a ajuns la un bolnav de Covid-19

Stephen Hawking a murit în 2018 la vârsta de 76 ani după aproape o viață petrecută în scaunul cu rotile. Încă din anii ’80 a fost nevoit să folosească un sintetizator de voce.

Fiica lui pe nume Lucy Hawking a informat presa că tatăl ei „a primit un tratament minunat, dedicat şi solidar la Real Hospital Papworth şi la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge.” În postura de pacient care necesită ventilație pentru a putea respira, îngrijirile primite la spitalul Papworth „au fost extrem de importante pentru tatăl meu” şi „l-au ajutat să depăşească momente dificile”, a declarat Lucy.

Aceasta a mai declarat:

„După moartea tatălui meu, am restituit întregul echipament medical pe care l-a utilizat şi care aparţinea NHS (Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, n.r.), dar au rămas câteva lucruri pe care el le cumpărase.” 

Lucy Hawking a precizat faptul că în contextul pandemiei a decis să ia legătura cu spitalul Papworth pentru a-i ajuta cu ventilatorul tatălui său. Stephen Hawking a fost un nume important în punerea bazelor cosmologiei moderne și a ajuns faimos pentru amuzamentul pe care îl crea folosind vocea computerizată.

De fapt, vocea era atât extrem de interesantă și neobișnuită pentru un om. Acest lucru l-a făcut să apară în mai multe programe sau seriale de televiziune: Familia Simpson, Star Trek, The Big Bang Theory.

Stephen Hawking a uimit publicul din întreaga lume cu teoria sa asupra lui Dumnezeu, cu previziunile sale despre sfârșitul lumii sau părerea despre acțiunile lui Donald Trump.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top