Connect with us
Foto: https://www.antena3.ro

Externe

Condiții mizere pentru românii care au plecat în Germania

Românii care acum câteva zile se înghesuiau în aeroportul din Cluj să plece în Germania la cules de sparanghel vorbesc. Aceștia au început să ofere informații despre condițiile oferite de patroni. Patronii i-ar fi lăsat fără mâncare și fără bani pentru că au refuzat să muncească în lipsa unui contract de muncă.

Condiții mizere pentru românii care au plecat în Germania

Lucrul cel mai interesant în această situație este că „vocea patronului” este tocmai o româncă. Ea se ceartă cu compatrioții săi și nu vrea să le dea românilor buletinele înapoi. Le cere să plătească 300 de euro înainte de a face asta.

Declarația unui bărbat:

”Nouă ați venit să ne spuneți, că v-a trimis șeful la noi, dumneavoastră, doamna Gina, că noi nu primim buletinele până nu plătim cei 300 de euro. Deci asta este ultima masă pe care o primim la ora 12:00, pentru 22 de persoane.

De ce plecați? Noi nu vrem să ne certăm. Noi am venit din România, pe 13 euro.Părerea lui șefu este să mergem să sclăvim pe 65 de euro, la kilogram. Vă rog să aduceți buletinele să mergem acasă. Așa cum ne-ați adus, să ne trimiteți acasă în România.” 
Întreaga conversație a fost înregistrată, iar lângă video a apărut și un mesaj.
”Vă rog distribuiți să vadă lumea că unde a venit ni s-a promis mare și sare din păcate este total altceva aici acum suntem obligați de autoritățile germane să stăm 14 zile pe carantină fără mâncare fără bani si dacă meriți până în orașul care este la 4 km de noi să scoatem bani că ne pune familie noastre luăm amenda de 25 de mii de euro și poliția o zis că 5 euro este ziua de închisoare pentru a plăti amenda poliția este mână cu ei vă rog distribuiți să ajungă la domnul președinte.”

Românii așteaptă acum ajutor din partea autorităților române din țară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top