Connect with us
Vizele pentru români în Canada ar putea fi reintroduse! Premierul Trudeau, chemat să dea explicații

Externe

Vizele pentru români în Canada ar putea fi reintroduse! Premierul Trudeau, chemat să dea explicații

La șase luni de la ridicarea vizelor pentru români în Canada, Parlamentul îi cere premierului Justin Trudeau reintroducerea vizelor.

Unul dintre parlamentari i-a reproșat lui Trudeau faptul că liberalizarea vizelor pentru români s-a făcut fără a se analiza consecințele. De asemenea, parlamentarul a declarat că de liberalizare profită din plin grupurile de crimă organizată.

În numai două luni, au fost depuse de două ori mai multe solicitări de azil din partea românilor decât într-un an întreg.

De asemenea, mai mulți cerșetori români au ajuns în Canada și i-au pus pe cetățeni în situații jenante.

Domnule prim ministru, a fost ridicată obligativitatea vizelor pentru români în condiţiile în care se ştia că există un număr mare de false cereri de azil din partea grupurilor de crimă organizată.

În cele cinci luni care au trecut de la luarea acestei decizii imprudente, peste o mie de cereri de azil au fost depuse, iar Serviciul de frontieră a spus şi citez: ridicarea vizelor a dus la creşterea activităţii grupurilor de crimă organizată care ţintesc Canada.

Are de gând premierul să asigure securitatea Canadei şi să reintroducă obligativitatea vizelor pentru români?”, a dezvăluit Michelle Rempel, parlamentar.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a fost pus într-o situație jenantă, însă a spus că se continuă o cooperare cu autoritățile române.

Citește și: Dacian Cioloș spune că problema vizelor pentru Canada este rezolvată

„Domnule preşedinte, continuăm să lucrăm cu autorităţile române pentru a ne asigura că sistemul nostru funcţionează. Suntem în discuţii cu ei chiar acum pentru a ne asigura că grupurile de crimă organizate şi alţii nu se folosesc şi nu abuzează de sistemul de imigrare canadian. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios”, a spus premierul Justin Trudeau, potrivit Digi24.ro.

Air Canada operează de câteva zile curse directe România – Canada

Până în luna decembrie 2017, condițiile de intrare în Canada erau mult mai triste pentru cetățenii români. După liberalizarea vizelor, Compania Air Canada operează cursele directe București – Montreal, respectiv București-Toronto și retur. Călătoria durează în jur de 10 ore, iar un bilet costă aproximativ 900 de euro.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top