Connect with us
CUTREMUR Japonia. Seismul a produs valuri de peste 1 metru

Externe

UPDATE: CUTREMUR Japonia de 6.9 grade. Avertizarea de tsunami ințială, ridicată

CUTREMUR Japonia. Un cutremur de 6.9 grade pe scara Richter s-a produs în Japonia în jurul orei locale 5 dimineața. Autoritățile  anunță că nu se va mai produce un val de 3 metri, așa cum se credea la scurt timp dupa cutremur.

Update, ora 9.00: Magnitudinea cutremurului a fost reviziuită de USGS la 6.9, după ce se anunțase la 7.4, apoi la 7.3. Specialiștii de la Agenția de Meteorologie din Japonia spun că acest seism poate fi  considerat a cutremurului devastator din 2011.

”Mecanismele sunt diferite, dar ultimul cutremur poate fi numit o replică, în termeni largi”. a spus Kenji Satake, citat de japantoday.com.

magnitudine-cutremur-japonia

Magnitudine cutremur Japonia

Update, ora 8.32: Noi imagini de la cutremurul din Japonia. NU au fost raportate victime până acum

În zona Onahama (Fukushima) s-a produs deja un val tsunami de 60 de cm, iar in localitea Soma s-a sesizat un tsunami de 90 de centimetri. Valul de 3 metri este așteptat în continuare. Oamenii se tem, iar autoritățile au început evacuarea după cutremurul din 21/22 noiembrie 2016.

UPDATE 07:11 – Magnitudinea cutremurului a fost revizuită din nou. 7,4 grade pe Richter

Televiziunie de știri din România și chiar si CNN confimă zvonurile de la ora 3 care spuneau că magnitudinea acestui cutremur a fost de fapt mai mare de 7,3 și 6,9 cat se estimase inițial. Cutremurul din Japonia a avut 7,4 grade pe scara Richter și a produs doua tsunamiuri semnificative.

Încpând de ieri de la ora 22:59 informațiile venite în presa japoneză erau extrem de contradictorii, însă acum s-a emis și un comunicat oficial care confirmă zvonurile, susține CNN.

UPDATE ora 05:00Cutremur Japonia: Avertizarea unui tsunami mai mare a fost ridicată.

Autorităţile japoneze au ridicat avertizarea de tsunami, după seismul cu magnitudinea 7.4 pe scara Richter care a lovit ţara, relatează Associated Press.

Japonia, prin oficialii săi anuță că după analize luni si in detaliu pericolul mare a trecut. Mai multe valuri între 60 de centrimetri si 90 de centimetri au lovit arhipelagul, în prefecturile Miyagi şi Fukushima.

Cel mai mare val a fost de 1.4 metri in Seindai. Acesta a fost de asemenea si cel mai mare val dupa cel din 2011 care a devastat țara.

Cutremurul din Japonia a afectat parțial transportul feroviar si cel al aerian

Japan Railways a suspendat zeci de trenuri din estul țării pentru a se putea verifica daca șinele au fost afectate.

Pe aeroport 26 de curse aeriene au fost anulate din motive de siguranță, până la verificarea pistei.

Deși sirelele de tusnami sunau, unele nave se îndreptau spre larg. Prin urmare marinarii nu s-au temut de valul ce urma să apară în primele estimări.

Japonia nu a rămas fară curent electric, deși o centrală a fost afectată

Furnizarea de energie electrică a fost cel mai puțin afectată, localitățile având în timpul cutremului curent electric.  Au fost mici întreruperi de energie în cateva zone, dar acestea s-au rezolvat rapid. Din motive de siguranță s-a oprit una din centrale pentru verificări, dar aceasta funcționează acum. Autoritățile dau asigurari ca nu sunt pericole.

Complexul petro-chimic a fost afectat, s-a detectat fum în zona din cauza unui incendiu care a fost stins la 23 de minute de la izbucnire

UPDATE Cutremur Japonia  – subiectul confuz al nopții

Mii de oameni urmaăresc la ora acestei actualizări (marți, 22 noiembrie, 03:40) televiziunea NHK (televiziune de știri din Japonia). Canalul anunță că în largu oceanului se văd valuri mari. Știrea este citată și de CNN, care însă se limitează și afirmă că sursele lor susțin că nu se va produce un val mai mare de 1 metru.

Reuteres menține informațiile difuzate de CNN si afirmă ca acest cutremur produs în Japonia nu va declanșa un tsunami atât de mare pe cât se  credea inițial.

16.000 de vieți au fost luate la cel mai mare cutremur din Japonia

Potrivit agenţiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit ţărmul nipon în zona Sendai. Toată Japonia se duce cu gândul la cutremurul din 2011 care a luat 16.000 de vieți.

În 2011 un cutremur în Japonia de 9.1 grade pe scara Richter a declansat valuri tsunami devastatoare. Țara a fost îngenunchiată și peste 15.900 de oameni au murit.

Centrala nucleară de la Fukushima nu a fost afectată de cutremur Japonia

Autorităţile au transmis că nu există risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrică de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la o rafinărie din zona Iwaki (Fukushima). Deși unul din sistemele de răcire al centralei a cedat, autoritățile liniștesc populația.

Știrea inițială (21 noiembrie ora:2259 – Cutremur Japonia de 7.3 grade. Revizuit la 6.9

Un cutremur de 6.9 grade, inițial estimat la 7.3 s-a produs în 22 noiembrie în Japonia. Cutremurul s-a produs în largul coastelor Japoniei. Autoritățile au emis instant alerta de tsunami, iar un val de 3 metri este așteptat.

Unele surse citate de Știrile Pro TV și revizuiesc din nou maginitudinea acestui cutremur și sustin ca acesta a avut de fapt 7.4 grade pe scara Richter. Inițiat se estimase 7.3.

Cutremurul din Japonia s-a produs la ora locală 5.59 (22:59 ora României). Adâncimea acestui seism a fost de 11.4 kilometri si a fost resimțit înclusiv în Tokio, la 250 km depărtare de epicentru, anunță Agerpres.

Cutremurul s-a produs la 37 de kiliemtri de orașul din Japonia Namie și la 59 de kiloemtri de Iwaki. 73 de la epicentru sunt pâmă la Funehikimachi-Funehiki și 92 km până la Fukushima.

Până în prezent nu există informații cu privire la victime sau pagube materiale majore. Imagini postate LIVE pe internet arată însă cât de puternic a fost acest cutremur.

Mașini care se zguduie fară oprire, marfă care cade de pe rafturile magazinelor sau case în care obicele încep să cadă fară control au fost doar câteva din video-urile de la cutremurul din Japonia.

VIDEO cutremur JAPONIA: 6.9 grade tsunami estimat la 3m

Până la ora publicării aceștei știri valul tsunami de 3 metri nu a lovit Japonia.

Autoritățile din Japonia au ridicat  toate alertele de tsunami mai mare de 1 metru.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Adrian Vrauko

    2016-11-23T19:09:34+02:00 at 19:09

    @Mihaela – Bună seara! Mulțumim pentru atenționare!

  2. Mihaela

    2016-11-22T08:08:56+02:00 at 8:08

    Cel care a scris articolul sa invete sa scrie corect !,,Țara a fost inghenunchiată”, ,, au lovit arhielagul”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top