Connect with us
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este deschis turiștilor. Lucrările de finalizare a impresionantei construcții au fost finalizate

Știri

Hotelul de Gheață este deschis turiștilor

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este deschis turiștilor. Lucrările de finalizare a impresionantei construcții au fost finalizate. Sculptorul Atilla Varga a dus la bun sfârșit amplul proiect într-un timp record de numai 3 săptămâni.

Hotelul de Gheață – ocupat în proporție de 100%

Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Hotelului, a evidențiat efortul extraordinar depus de Atilla Varga și Dumitru Moscu. Cei doi sculptori au concretizat construcția în puțin peste 20 de zile. Popularitatea de care se bucură Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este foarte ridicată. Chiar înainte de inaugurarea propriu-zisă, hotelul a fost rezervat integral pentru Crăciun și Revelion.

„Construcția, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeți. În acest sezon îi vom surprinde pe clienții noștri cu o temă atractivă și îndrăzneață. „Cinema on ice” readuce în prim plan filmele care au făcut istorie. În camerele din gheață și-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul şi Dracula.”, a declarat aceeași Lidia Bădilă.

Citește și: Au inceput lucrarile la Hotelul de Gheata de la Balea Lac. Cand se va deschide inedita constructie

O construcție bazată pe tenacitate și ambiție

Excepționala construcție din Munții Făgăraș este o veritabilă bijuterie fundamentată pe mult efort și dedicație. Condițiile de lucru au fost dintre cele mai vitrege. Vântul puternic, umiditatea crescută și temperaturile foarte scăzute au îngreunat munca constructorilor.

Pentru al şaptelea an consecutiv, construcţia din gheaţă este realizată de Varga Atilla împreună cu 25 de meseriaşi veniţi din localitatea Aluniş, judeţul Mureş. Materia primă pentru constructori este în Lacul Bâlea, cel mai mare lac glaciar din Munţii Făgăraş. Ca să poată fi folosită, gheaţa trebuie să fie destul de groasă, de minimum 30 de centimetri. La o asemenea grosime se ajunge doar la temperaturi foarte scăzute. La 2.034 de metri altitudine se lucrează în condiţii extreme, din cauza vremii schimbătoare şi dure. Când zăpada este viscolită şi e ceaţă, atmosfera e ca la Polul Nord. Au existat zile când nu puteai respira sau vedea la doi metri în faţă.”, a conchis Lidia Bădilă.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top