Connect with us
Palatul Elisabeta își va deschide porțile pentru vizitatori

Locale

Palatul Elisabeta își va deschide porțile pentru vizitatori

Palatul Elisabeta își va deschide porțile pentru vizitatori. Se va întâmpla în cursul lunilor iulie-septembrie 2020, după cum anunță Familia Regală a României. Cei interesați vor avea acces în câteva săli importante ale Palatului, precum și în grădina Palatului.

Palatul Elisabeta își va deschide porțile pentru vizitatori

Asociația Casa Majestății Sale va inaugura proiectul „Expoziția Regală Palatul Elisabeta”. Acesta va permite vizitatorilor accesul în sălile cu caracter public ale palatului. Este vorba despre Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces în grădina Palatului. Acolo are loc în fiecare an Garden Party și este locul unde se află „Memorialul Copacilor”. În grădină se găsesc arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Uniforme militare, colecții de costume, decorații și ordine regale

Vor fi expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare istorice a Reginei Elena, decorații și ordine regale.

Vizitatorii pot vedea colecția Regală de Artă Contemporană, precum și masa din Sufrageria Mare, așa cum este pregătită pentru dineurile oficiale.

Biroul de Presă va reveni curând cu detalii legate de modalitatea de înscriere pentru vizitare, orele și zilele de acces, precum și alte detalii administrative.

Expoziția Regală Palatul Elisabeta va avea caracter permanent, dar numai în anumite perioade ale anului. Toate acestea vor fi anunțate din timp pe paginile regale Internet.

Palatul Elisabeta (amintit în unele scrieri și ca „vila din Kiseleff”) este o reședință regală din București, situată pe Șoseaua Kiseleff.

În prezent, clădirea servește ca reședință în București Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și întregii Familii Regale.

Palatul Elisabeta se află pe un teren situat ca o „insulă” în interiorul Muzeului Satului, în vecinătatea Teatrului de vară din Parcul Herăstrău.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top