Știri
O nouă taxă va fi introdusă! Află cine sunt cei vizați
Noi taxe pentru români! Ministerul Finanțelor susține un proiect de lege, prin care Codul Fiscal urmează să fie modificat pentru a introduce o nouă taxă. La sfârșitul lunii aprilie proiectul a fost adoptat de către senatori și urmează să primească și votul Camerei Deputaților.
În acest sens, Guvernul Dăncilă a transmis mai multe recomandări de natura legislativă, iar pe lângă acestea, Executivul şi-a arătat susţinerea faţă de noua modificare, conform Știripesurse.ro.
Oficialii consideră că astfel, ar putea ”acoperi viziunea de impozitare şi taxă locală” din viitorul Cod al finanţelor locale. Mai mult, Guvernul dă de înţeles că este de acord cu acest proiect şi aşteaptă doar decizia Parlamentului, potrivit capita.ro
Ce vor putea face atoritățile potrivit inițiativei legislative
Citește și: Restituire TAXA AUTO 2018. Detaliul important de care trebuie să ții cont
Potrivit iniţiativei legislative, autorităţile vor putea impune taxe şi impozite şi pentru turnurile de susţinere a turbinelor eoliene, pe lângă cele impuse pentru clădiri.
Această modificare a fost susţinută chiar de Ministerul Finanţelor care consideră că această taxă este utilă, în urma eliminării ”taxei pe stâlp”.
Iniţiatorii proiectului au propus completarea legii cu următoarea prevedere: ”În categoria clădirilor se includ şi turnurile de susţinere a turbinelor eoliene”.
Gavrilescu, despre taxa auto: Până la finele anului vom avea o variantă finală; cel care poluează va plăti o penalitate
Grupul de lucru care va pune la punct formula de calcul a penalităţii care va înlocui taxa auto îşi va încheia activitatea până la finele anului şi va prezenta o variantă finală, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de bilanţ, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
„Nu vom vorbi de nicio taxă de mediu, dar nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează
să fie cel care să plătească o penalitate.
Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală. Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte”, a spus Gavrilescu.
Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană.
Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.