Connect with us
Prețul petrolului crește: luna mai a înregistrat cel mai înalt nivel

Știri

Prețul petrolului crește: luna mai a înregistrat cel mai înalt nivel

Deși prețul petrolului ascăzut drastic ajungând la prețuri sub 0$, se pare că această industrie își revine. Prețul a început să crească, iar nivelul la care a ajuns în luna mai este îmbucurător. Cotația petrolului american WTI a crescut cu un procent de 5% ținând cont că în luna mai a avut o creștere de 88%.

Prețul petrolului crește: luna mai a înregistrat cel mai înalt nivel

Prețul petrolului Brent a ajuns vineri la aproximativ 35$ pe baril. La nivelul lunii mai s-a raportat o creștere de 38%, cea mai mare din martie 1999 până în prezent.

Regina Mayor, director la nivel global pentru energie la KPMG a declarat:

”În mod sigur nu se simte ca şi cum ar fi cea mai bună lună din istorie pentru petrol”.

Aceasta a mai pecizat că un preț de aproximativ 30$ este mai bun decât prețul de la final de luna aprilie. De menționat este faptul că în aprilie cotațiile petrolului s-au prăbușit. Motivul a fost carantina în care s-au aflat oamenii la nivel mondial din cauza pandemiei.

Recent, situația a început să se îmbunătățească pentru proprietarii sondelor și firmelor care exploatează acest combustibil. Datele publicate joi, 28 mai de Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei din SUA au relevat că în săptămâna încheiată pe 22 mai cererea de benzină a crescut la un total de 7,3 milioane de barili pe zi.

Acum un an, fix înainte de Memorial Day, cererea era de 9.4 milioane de barili pe zi. În România prețurile produselor vor scădea în următoarele zile și va rămâne stabile, conform purtătorului de cuvânt al Băncii Naționale a României, Dan Suciu.

Acesta își bazează teoria pe evoluția inflației și pe scăderea prețului petrolului. A declarat următoarele:

„Pe de altă parte, avem câteva influenţe care vin mai ales din preţul petrolului care trag în jos acest indicator şi, în consecinţă, simplificând puţin, putem miza pe o perioadă mai lungă de timp de stabilitate. Există o doză foarte mare de incertitudine în piaţă, atât în privinţa evoluţiei economice cât şi a impactului măsurilor pe care diferitele state le iau în legătură cu diminuarea tensiunilor pe pieţele financiare şi economice.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top