Connect with us
Reducerea emisiilor de carbon. Când va trece România la energie nepoluantă

Știri

Reducerea emisiilor de carbon. Când va trece România la energie nepoluantă

Liderii UE au convenit, vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să scadă emisiile de carbon cu 55% până în 2030.  Vezi ce măsuri au stabilit oficialii pentru a duce la bun sfârșit reducerea emisiilor de dioxid de carbon în diferite sectoare, una dintre principalele preocupări ale momentului.

Ce se va face pentru reducerea emisiilor de carbon

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat printr-o postare pe Twitter că Uniunea Europeană este liderul luptei împotriva schimbărilor cllimatice. Liderii europeni s-au adunat în cadrul unei ședințe și au discutat toate aspectele importante ale acestei situații.

Discuțiile lor s-au prelungit și în timpul nopții, deoarece situația este una destul de dificilă, care necesită atenție. Se pare că țările mai sărace din Centrul și Estul Europei au fost îngrijorate că vor fi obligate să suporte singure costurile ridicării ținței de reducere a emisiilor de carbon de la 40% la 55% până în 2030, motiv pentru care autoritățile au emis un document prin care clarifică lucrurile.

Astfel, liderii UE au asigurat statele că vor beneficia de ajutor și susținere financiară și nu au niciun motiv să se îngrijoreze. Mai mult, liderii europeni au convenit ca reducerea emisiilor de carbon să se facă în același timp în toate țările Uniunii, decât la nivel național, așa cum se stabilise, inițial. E posibil ca în viitor acest lucru să genereze conflicte despre cât de repede își îndeplinește fiecare stat datoria de a reduce cota sa de poluare.

Acordul de la Bruxelles trebuie validat și de Parlamentul European, care a cerut o reducere de 60%. Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Twitter, prin care a anunțat că  salută acordul cu privire la obiectivul climatic 2020 care va îmbunătăți nivelul de trai al cetătenilor europeni și a precizat că România s-a asigurat ca interesele naționale să fie acoperite.

 „Salut acordul cu privire la obiectivul climatic 2030. Decizia va permite modernizarea economiilor Uniunii Europene şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor europeni. România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menţinerea deciziei asupra mixului energetic naţional şi utilizarea gazului în procesul de tranziţie”, a scris președintele.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top